Ben görüyorum ki malesef insanlar bu kıyaslamayı siyasi ideolojilerine ve şu son 3,4 aylık ekonomik verilere göre yapıyor. Gerçekten objektif yapan yok. Arkadaşlar allah aşkına o zamanın Türkiye'si ile şimdiyi kıyaslamak bile saçmalığın daniskası. Tabiki şuanda enflasyon almış başını gidiyor hayatımızın içine edilmiş durumda fakat bu kıyaslamaya sokmak çok saçma. Şuanda Türkiye ve dünya pandemi gibi bir bela ile boğuşuyor. Güneydoğu da terörü yurtdışına süpürdük, akdenizdeki haklarımız için resmen savaş veriyoruz. Bütün bunları ve daha nicelerini yapınca haliyle birileri sizin ekonomizle size ders vermeye kalkıyor. Malesef tamamiyle üretim ekonomisine geçemeyen ülkemiz, bu ders vermelerden etkileniyor ve en ağır faturayı biz vatandaş ödüyoruz. Ama ben adım gibi eminim, bu siyasi adımlar ve pandemi olmasaydı 20 yıldır bu seviyeye hiç çıkmayan enflasyon yine asla çıkmayacaktı. Bunu hepimiz biliyoruz. İnsanlara o dönem %100 enflasyon doğal gelirken 20 yıldır 10-15 seviyesinde olan enflasyon olduğu için böyle zamlar bizi kahrediyor. Ulaştığımız teknolojik güç, savunma sanayiyi zaten konuşmuyorum bile, o zamanlar ülkemiz piyade tüfeğini bile üretemiyordu. Yani son 3,4 aylık yüksek enflasyon sebebiyle ozamanla bu zamanı karşılaştırmak çok haksızlık olur gerçekten. Ben yemin ederim siyaset yapmak için demiyorum ama diyorum ki bu enflasyonu bu hale getirdikleri için alternatif oy verme arayışına çıkayım. Abi bir bakıyorum diğer alternatif partiler bırak hizmet yapmayı, milli konularda bile aykırı hareket ediyorlar. İşte bu yüzden malesef 3,4 aydır ekonomi kötü ama düzeltecek olan yine şuanki iktidar diyorlar. Kimsenin muhalefetten bunu düzeltir beklentisi yok. Ülkede kötü muhalefet milli olmayan muhalefet olmasının kötü sonuçlarını da milletçe çekiyoruz. Abi nedir bizim milletçe çektiğimiz ya !
Farkındamısın bilmiyorum hocam koronadan önce millet soğan patates kuyruğuna girmişti, şuan ekmek kuyruğuna giriyor. Korona, Doğu Akdeniz falan bu bahaneleri geçin. Size en basit örnek vereyim 2000 lerde millet r
ahat rahat et, kıyma, sucuk vs alırdı kasaptan. Şuan aynı şekilde alamaz. Tarım ve hayvancılık çöktü, çiftçi küstü, komşularına ve diğer Avrupa ülkelerini öcü ilan ettin, hukuku yok saydın... Tüm bunlara rağmen sonucun ne olmasını bekliyordunuz. Yapılan hataların sonucunu yaşıyoruz. Halk olarak bunu istedik sonucunu çekicez.