Öncelikle yaptığınız etik değil. Siz o şirkette çalışansınız ve şirketin poltikaları ne ise uymanız gerekmekte. Hukuki olarak çok büyük yaptırımları olabilir üzerine gidilirse, şirket içerisinde ki bir fikri/yapılan işi kopyalamak ve kendinize uyarlayıp kullanmak ciddi bir yasal suçtur. Hazır iyi niyetli davranıyorlarken kaldırın gitsin. Birşey yapamazlar zaten play store da binlerce var vs diye hiç düşünmeyin o işler öyle olmuyor.
Sektörden dolayı böyle düşünüyorsunuz ancak çok basit bir örnek vereyim, çinde 8 yıldır satılan bir oyuncak var ve son zamanlarda çok popüler olduğunu varsayalım. Ben bunu şirketim aracılığı ile ithal edip ülkemde satmaya karar verdim ve çalışanımdan da da gelen oyuncaklara etiket vurmasını istedim. Varsayalım çalışanım 1hafta sonra kendisi aynı oyuncağı getirip satmaya başladı. Kısacası hukuki olarak kan alırım ondan

Hatta çalışanım işten ayrılsa/kovulsa bile hukuki yaptırımları var bu işin. Buradaki olaya farklı bir açı ile benzetmeye çalıştım umarım anlamışsınızdır.