caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam katılıyorum 2. maddedeki faydalarına ama ben daha faydasını göremedim Allah rızası için cevap veriyor gibi genelde benim çalıştığım firmalar.
O yüzden kontrol bende olsun gerekirse kendim öğrenip sorunumu çözeyim yabancı daha iyiyse.
Hertzner alırsam işletim sistemini falan ben kurmalıyım değil mi tr'deki gibi tek tıkla kurulum falan yok heralde birde ben herztnerin sitesinde kayboluyorum yani Türkiyedeki windows kurulabilen vds'nin hertznerdeki karşılığı nedir? eğer hertzner pahalıysa alternatifi nedir acaba?
2 vps 1 fiziksel sorusu konunun içinde yanlış oldu da yukarıda daha iyi açıkladım. Yani her bir vps 30 chrome sekmesi açıyorsa, 2 vpsnin açtığı 60 sekmeyi, tek fiziksel makinada kurulu olan tek makina 60 sekme olarak açarken zorlanır mı gibi.
Son maddeye hitaben fiziksele geçip komple tek makina olarak kullanmayı düşünüyordum fiziksele geçip birde onu parçalara ayırmak daha mı mantıklı yoksa 1 fiziksel 1 windows daha mı mantıklı*
Merhaba caylakgirisimci,

- TR lokasyon hizmet aldığınız yerlerde yaşadığınız talihsizlikler diyelim o halde Gerçek anlamda SLA ya takılmayıp size yardımcı olabilecek bir çok sağlayıcı vardır.
- Öğrenmek için google clouds, hetzner mantıklı olabilir. Tercih sizin.
- Fiziksel için KVM var, iso gösterip kurabilirsiniz. Biraz teknik bilgide gerekiyor araştırmalar yapabilirsiniz. Hetzner docs dahil.
- Windows kurulabilen vds karşılığı elbetteki vds dir Nereden vds alır iseniz alın ya panelden ya da sağlayıcınız tarafından iso gösterip windows kurabilirsiniz. Genellikle windows servers isoları olur ancak bazı yerlerde 7, 10 da olabiliyor.
- 2 windows vps de açtığınız 60 sekme o vps de size tahsis edilen cpu, ram, disk durumuna göre değişir. Vps paylaşımlıdır, bir süre sonra dar boğaz olup yavaşlama sorunu da yaşayabilirsiniz. Siz vps de yaşamadı iseniz o şekilde ilerleyebilirsiniz. Ancak ssd diskli, e5x (2.90, 3.x gibi) x 6 cpu, ddr4 ramli bir fiziksel kendi başına elbetteki daha fazla performans gösterir.
- 1 fiziksel altında farklı farklı vps/vds ler oluşturup ayrı ayrı windows sistemler kurabilirsiniz. Veya tercihen sadece windows kurabilirsiniz. VDS de ise tek bir sistem kurabilirsiniz. Hangisini tercih edeceğiniz sizin planlamanıza göre değişir.

İyi çalışmalar.