Merhaba caylakgirisimci,
- hertzner öneririz.
- sunucu hizmeti alacağınız yere göre yurt içi fiyatlar çoğu zaman yurt dışına göre daha fazla iken bunun temel nedeni elektrik, hat gibi maliyetler kaynaklıdır. Ancak türkiye lokasyon hizmetlerde sorun yaşadığınızda muhatap bulabilirsiniz ve talepleriniz genellikle karşılanır. Ödeme gecikmesi, esxi kurup size teslim etmek, SLA gibi durumlarda yurt içi daha esnektir örneğin.
- işlemci gücü sipariş vereceğiniz sunucuda vaad edilen kadardır. E5x cpu da 2 cpu deniyor ise buna göre hesaplama yapmalısınız.
- vps değil vds kiralayın.
- 2 vps 1 fiziksel sunucu demek değildir. Vps ler paylaşımlı kaynaklar ile sağlanırlar, fiziksel ise tamamen size ait donanım ile sağlanırlar.
- tek fizilselde /29 ip ile esxi altında vps ler oluşturup ayrı ayrı windows ile sanallaştırıp kullanmanız daha mantıklıdır.
İyi çalışmalar.
Hocam katılıyorum 2. maddedeki faydalarına ama ben daha faydasını göremedim

Allah rızası için cevap veriyor gibi genelde benim çalıştığım firmalar.
O yüzden kontrol bende olsun gerekirse kendim öğrenip sorunumu çözeyim yabancı daha iyiyse.
Hertzner alırsam işletim sistemini falan ben kurmalıyım değil mi tr'deki gibi tek tıkla kurulum falan yok heralde birde ben herztnerin sitesinde kayboluyorum yani Türkiyedeki windows kurulabilen vds'nin hertznerdeki karşılığı nedir? eğer hertzner pahalıysa alternatifi nedir acaba?
2 vps 1 fiziksel sorusu konunun içinde yanlış oldu da yukarıda daha iyi açıkladım. Yani her bir vps 30 chrome sekmesi açıyorsa, 2 vpsnin açtığı 60 sekmeyi, tek fiziksel makinada kurulu olan tek makina 60 sekme olarak açarken zorlanır mı gibi.
Son maddeye hitaben fiziksele geçip komple tek makina olarak kullanmayı düşünüyordum fiziksele geçip birde onu parçalara ayırmak daha mı mantıklı yoksa 1 fiziksel 1 windows daha mı mantıklı*