caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Uzak masaüstünde kendi bilgisayarımda açık tutmak istemediğim yada sürekli açık durması gereken şeyler varsa çalıştırıyorum.
Bunun için işte şuanda Türkiye'den herhangi bir firmadan VDS alıp Windows kurup yapıyorum.
Ama şunu farkettim, firmaların %99'u bilmem bir şey v2 işlemcisini veriyor.
v4 olanını deneyimleme şansı buldum daha iyiydi. Ama daha pahalıydı tabi.
Sonra düşündüm bu AWS falan diyorlar, amazonun google'ın falan sunduğu bu tarz çözümler var.
Hatta yüzlerce saat bedavalı. Bunları kullansam daha mı verimli olur? Bunlara basitçe windows kurabilir miyim? Ücretlendirmesi bakıldığında daha mı pahalı daha mı ucuz oluyor?
Birde yurtdışılar var, işte hertzner falan, bunlardan birinden alsam windows kursam daha mı kârlıya gelir yada işlemci gücü ne olur?
Birde şöyle birşey düşünüyorum, mesela türkiyeden bir tane iş için bir tane normal vds aldık diyelim, bu 2 vds yi bize aynı makinada 2 farklı parça olarak veriyorlar değil mi? Yani ha 2 tane vds almışız, ha direk paraya kırıp 1 tane fiziksel makina almışız aynı şey mi olur? Yani şunu demek istiyorum, 2xVPS eşit midir 1xFiziksel sunucuya? tabi özellikleri belirler durumu ama demek istediğimi anladınız.

Yani soruları böyle karma karışık sordum ama kafam karışık biraz hosting dünyasında pek bilgi sahibi değilim o sebeple pek doğru soramamış olabilirim. Teşekkürler.
Merhaba caylakgirisimci,

- hetzner öneririz.
- sunucu hizmeti alacağınız yere göre yurt içi fiyatlar çoğu zaman yurt dışına göre daha fazla iken bunun temel nedeni elektrik, hat, barındırma gibi maliyetler kaynaklıdır. Ancak türkiye lokasyon hizmetlerde sorun yaşadığınızda muhatap bulabilirsiniz ve talepleriniz genellikle karşılanır. Ödeme gecikmesi, esxi kurup size teslim etmek, SLA gibi durumlarda yurt içi daha esnektir örneğin.
- işlemci gücü sipariş vereceğiniz sunucuda vaad edilen kadardır. E5x cpu da 2 cpu / core deniyor ise buna göre hesaplama yapmalısınız.
- vps değil vds kiralayın.
- 2 vps 1 fiziksel sunucu demek değildir. Vps ler paylaşımlı kaynaklar ile sağlanırlar, fiziksel ise tamamen size ait donanım ile sağlanırlar.
- tek fizilselde /29 ip ile esxi altında vps ler oluşturup ayrı ayrı windows ile sanallaştırıp kullanmanız daha mantıklıdır.

İyi çalışmalar.