Bu tür şeylere fazla takılıyorsunuz. Bir zamanlar bende takılıyordum ne arasam haber siteleri denk geliyordu sonradan gördüm ki içeriği kaliteli site çok çok az seviyede. Yani mesela "x" konusunda haber sitesi yazı yazmış. Sonra bende makale yazan birine yazdııyorum. Haber sitesi 400 500 kelime. Bendekide 400 500 kelime. Benim içerikte dandik haber sitesindeki de öyle. Google kimi çıkaracak üst sıraya? Tabii ki haber sitesini çıkaracak.

Ancak sen 1000 1500 kelimelik sağlam ve gerçekten bilgilendirici bir içerik oluşturursan ve sitenin genelide bu şekilde olursa o zaman haber sitesinin seni geçmesi imkansız.

Türkçe siteler genel olarak özensiz bir şekilde hazırlanmış, bilgiendirici olmayan, tamamen para kazanma odaklı, gelsin 2 reklama tıklasın gitsin mantığı ile yapılıyor. Bu her site için değil ama Belki de %90 ı bu şekilde.

Google'in amacıda size para kazandırmak olmadığına göre haliyle kötü bir şekilde hazırlanmış siteler sıralamada istediği sonucu alamıyor.

Herşey backlink değil arkadaşlar. Backlinksiz bir siteyi yükseltmek çok çok çok zor. Ancak içerik eğer iyi değilse sıralamaya çıkarsınız ilk güncellemede yine 2. sayfalara düşersiniz. Tabi sadece içerikte bitmiyor. Sitenin genel olarak kullanıcnın gezinmesini kolaylaştırıcı bir şekilde yapılması lazım. Alakasız kategoriler, alakasız etiketler vs olmaması lazım. Çok uzun zamandır ingilizce siteler yapıyorum ve şunu öğrendim. Kullanıcıyı memnun ederseniz google da sizi memnun ediyor.