Merhaba Arkadaşlar.
2012 Model Clio 195.000 KM de bir Arabam Mevcut.
Işıklarda dururken arkadan aracıma çarptılar çarpan kişi arabasını orada bırakıp kaçtı, polis geldiğinde %100 bizi haklı buldu
Aracımızda 15.000TL hasar kaydı mevcut.
Renault bayisi ile konuştuğumda aracımın Kmsinden dolayı değer kaybı parası alamayacağımı söyledikleri için uğraşmadım.
Bugün beni tanımadığım numara arayıp 15.000TL hasar kaydınız mevcut fakat yan sanayi takılmasaydı 18.500TL hasar kaydı olacaktı aradaki 3.500TLyi alabilirsiniz tarzında birşeyler söyledi vekaletname istediler muhtemelen aracı firma internette biraz araştırma yapıp bu kişiler sanırım
http://www.sigortatahkim.org.tr/ den dilekçe yazarak faha fazla alıp bize bu ödemeyi gerçekleştiriyorlarmış.
Şimdi Sormak istediğim soru şu vekaletname ile uğraşmak istemiyorum.
1.cisi Komisyonabaşvurmadanönce, mutlakailgilisigortakuruluşunatalebinizleilgiliolarakyazılıbirbaşvuruyapmışolmanızgereklidir. Sigorta kuluşuna nasıl bir talep verebilirim ?
2.cisi.
Yan sanayi takıldığı için bunun parasını alabilirmiyim ? Bilgili Arkadaşlar Cevaplarlarsa çok makbule geçer.
Değer kaybı ile ilgili 2021 yılının ortalarına kadar KM sınırı vardı ancak 2021 yılında çıkan yasayla kaldırıldı. KM farketmeksizin değer kaybı alabilirsiniz.