digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu forumda yaş ortalaması genç olduğu için çoğunluk sağlık sistemindeki çöküşün farkında değil.
Kasımdan beri dolar kurunun yükselmesiyle medikal firmalar isyan ettileri.
Bir kaç ay önce medikal firmalar 18 aydır devletten ödeme alamadıklarını söyleyerek malzeme sıkıntısı yaşanacağını söylemişlerdi.
Devlet hem medikal malzemenin fiyatını kendi belirlemek istiyor, hem parasını vermiyor hem de doları zıplatıp firmaları zarar ettiriyor.
Bu şartlarda Cimer e yazarak sonuç almanız hiç mümkün değil.
Sorunun kaynağı zaten ankaranın ekonomi politikaları.
Ülke yönetiminde bu zırva ekonomik modelde ısrar edilirse bir süre sonra medikal malzemeden sonra ilaç bulmakta da zorlanabiliriz.
Olur mu öyle şey hocam eskiden hastanelerde sıra bekliyorduk

Son dönemde devlet hastanelerinde birçok branş doktoru yok. Radyoloji uzmanı yok. Randevular dolu.
Özel hastanelerde de durum farklı değil, yetenekli ve/veya genç doktorların neredeyse hepsi yurtdışına gitmiş ya da farklı sektörlere geçiş yapmış durumda. Eskiden özel hastanelerde doçent profesörler olurken şimdi uzman hekim üzerinde doktor çok zor bulunuyor. Bazılarını tenzih ederek söylüyorum çoğu doğru teşhis dahi koyabilecek durumda değil.