batoksca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgi için teşekkürler ama kelimelerin yaygın kullanımları bu şekilde değil. Yani ne elimine, ne egale ne de ekarte kelimeleri bir cümlede bu tür finansal bir anlam dahilinde kullanılmazlar. Bu kelimelere yeni bir kimlik kazandırmak gibi olmuş. Benim uyarımın altında yatan sebep, cümledeki sakillikti. Adım hıdır doğrusu budur bana güvenin
Bahsi geçen kelimelere yeni bir kimlik kazandırabildim mi bari? Bu kelimelerin cümlede ne kadar sakil olduğu tartışılabilir gibi duruyor çünkü kelimeleri kullanma sebebim görüldüğü üzere sizin egale yerine amorti önermeniz ve benim de bununla birlikte birden fazla alternatif sunmamdı. Bilgilendirme ve çabanız için tekrardan teşekkür ederim başka başka yorumlarda görüşürüz var olun hocam.

Not: esnek bir dilimiz var ve düşündüm de her cümlede hemen hemen her kelime kullanılabiliyormuş örneğin b*ok kelimesini dahi burada gayet oturturcasına kullanabiliriz.
Örnek cümle: Eğer bu projeye yapılan masraf ilerde kendini amorti etmez ise bir yerden sonra b*oku çıkacak ve daha fazla zarara sürükleyecektir.

-- Kelimenin cümledeki kullanımı sizin söyleminiz ile ne kadar sakil olsa da anlam bütünlüğünü bozmadığı ve tamamen süslediği kanısındayım. Nihayetinde amorti de desek egale de desek karşı tarafın cümledeki anlam bütünlüğünü kavrayabileceği kanısındayım.

Tekrardan teşekkür ederim hocam bunu misilleme olarak görmeyin sadece yorumunuzu ve girişimizi sevdim ve mevzudan bağımsız bir neşe ile örnek veriyorum