Siz böyle yazınca merak ettim hocam ne kadar yanlış bir kullanım yaptığımı ardından kontrol ettim de amorti harcanan parayı veya bu paranın karşılığını ileriye dönük tahsil edebilme durumuymuş. Egale etmek ise durumu eşitlemekmiş. Tekrar bakınca şöyle bir çıkarımda bile bulunabiliriz; Bu girişimde bulunan arkadaş yani Barış tüm süreci sağlıklı bir şekilde elimine edebilirse bir yere kadar olan sürede masraflarını egale edebilir ilerleyen zamanlarda ise masraflarını belki birden çok kez ekarte edebilir.
Not: yorumunuzu çok sevdim açıkçası böyle girişken insanları takdir ediyorum. Daha fazla bilgilenmek adına iyi forumlar dilerim.
Bahsi geçen kelimelerin TDK'daki kaşılıkları hakkında bilgilendirme:
*Amorti:
1.piyangoda bilete verilen para kadar olan ikramiye.
2.TİCARET TERİMİ - tamamı birden ödenerek faizinin işlemesi önlenen tahvil.
*Elimine:
bir şeyi ayıklamak, elemek anlamlarına gelmektedir.
*Egale:
Eşitlemek, eşit duruma getirmek
*Ekarte:
Saf dışı etmek, konu dışında tutmak` anlamındaki ekarte etmek, saf dışı edilmek, konu dışında tutulmak` anlamındaki ekarte olmak birleşik fiillerinde geçen bir söz.
Bilgi için teşekkürler ama kelimelerin yaygın kullanımları bu şekilde değil. Yani ne elimine, ne egale ne de ekarte kelimeleri bir cümlede bu tür finansal bir anlam dahilinde kullanılmazlar. Bu kelimelere yeni bir kimlik kazandırmak gibi olmuş. Benim uyarımın altında yatan sebep, cümledeki sakillikti. Adım hıdır doğrusu budur

bana güvenin