pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam psikoloji konusunda uzman veya bir çalışan değilim. Fakat yetkili, bilgili bir psikoloğa görünmenizi tavsiye ederim Üstünlük Kompleksine sahip olabilirsiniz. Aşağılık ve Üstünlük Kompleksinin sürekli ve kontrolsüz yayılımı etkisi uzun vadede iyi olmayabilir. Bu tarz düşüncelerin kökeni ben veya biz o kadar önemliyiz ki bana herkes şunu yapmak istiyor, bunu yaptırmak istiyor gibi şeyler oluyor.

Milyarderlik veya Gates'in sahip olduğu statü ciddi ciddi hor görülüp, küçük görülebilecek bir şey değil bunu ancak aşırı ego, Üstünlük Kompleksi gibi şeyler ile yapabiliriz.Bill Gates veya benzeri bir iş adamının milyonlarca insanı kontrol altına alma gibi şeylere ihtiyacı yok zaten yüz binlerce çalışanı olan önemli şirketlerden birinin kurucusu ve hissedarı. Çok ihtiyacı olduğunda kendini ve tüm akrabalarını tüm insanlıktan ayrı ve yalnız bir yerde hayat kurabilecek maddi ve siyasi bir güce sahip. Bizi çiplemek istiyor demek iş yerindeki patronum özel hayatımda benim nohut yememi istemiyor veya benim çay içmemi istemiyordan daha anlamsız.
Yalnız değilsiniz hocam. Cem Yılmaz ve Cüneyt Özdemir de tıpkı sizin gibiler.
Hiçbir bilgileri olmayan bir konuda BEN HERKESTEN AKILLIYIM MANTIKLIYIM, BANA GÖRE ŞÖYŞE ŞÖYLE diye görüş belirtiyorlar. bun yaparken de bir taraftan karşıdakini aptal yerinekoymaya çalışıyor; diğer taraftan kendi statüleri haricinde hiçbir dayanakları olmadan sallıyorlar.

Üstünlük kompleksinden bahsedecekseniz kendinizi rahatlıkla bu iki ünlü kişinin yanında görebilirsiniz.

Şimdi bu iki şahıs yerine Aytunç Altındal, Banu Avar, Alev Alatlı gibi sayısız araştırmacı gazeteci analist var. Ama bunların popülerliği 10/100 ise Aleyna Tilki'nin popülerliği 90/100dür. İnsanların çoğunluğu popüler kültür ve ana akım yoluyla beslenir. Bu yüzden bilinç düzeyi: CEM YILMAZ, CÜNEYT ÖZDEMİR ALEYNA TİLKİ NE KADAR İZİN VERİRSE o kadardır.

Sizin ortaya sallayıp belki tutar diye attığınız üstünlük kompleksi iddiası, 90/100 popüler kültür sayesinde belki taraf bulabilir.