Öncelikle interaktif ile esnaf muafiyetine başvurdum, belgem onaylandı sonrasında bankadan hesabımı açtırdım (belge olmadan açamazsınız.) yani ad soyad yazarak açtırma kısmı şu an için yok.
Aradan 1 ay geçti bağkur borcu için bugün SGK gittim.
BURADAKİ konudaki sayfa ile iptal ettireceksiniz.
@Cud; Paylaşımın için tekrar teşekkürler.
Siz bu sayfayı gösterdiğinizde SGK'daki çalışan size çıkartıp verecektir.
Belgenizi aldığınız gibi bağlı olduğunuz vergi dairesine gidip bu belgeyi yukarıdaki konudaki gibi imzalatıp SGK götürebilirsiniz.
Vergi dairesindeki kişilere belgeyi gösterdim "bu 2004'den kalma bu geçerli değil" dediler ve başka bir belge verdiler.
İmza, mühür kontrol ettim sonra teşekkür edip SGK gittim (arası 3.5km ve yürüyorum.) SGK verilen belgede "ticari faaliyeti yoktur" ibaresini eklemesini istedi, tekrar döndüm vergi dairesine.
Durumu anlatıyorum ama onlar da bana "bizde böyle bir şey yok" orada yazıyor işte sosyal içerik üreticisi diye dedi ve tekrar SGK yolladı.
(Elimdeki belgeyi ısrarla imzalamıyorlar, bu olmaz diyorlar.) SGK gittikten sonra orada söylenenleri tekrar söyledim, bu sefer de dilekçe yazacaksın dediler.
Neyse oturdum dilekçeyi yazdım sonra başka bir yere gittim. Tam gideceğim yere gelirken bir telefon "maliyeden arıyoruz, ilk açılış için sorgulama yapcaağız" tarzında bir şey dediler.
Diğer evin anahtarı bende yok, tekrar döndüm anahtarı aldım, 2 otobüs yaptım eve geldim ve sonunda yoklamam yapıldı, artık rahatım

.
Sorgulama yapmaya gelen kişi bu kanunun "adsense gelirlerini kapsadığını" web sitelerini de bu şekilde vergilendirebilirsin, bir sorun olmaz tarzında konuştuk.
Gün sonunu 12 km koşarak ölen bir ben ile bırakıyorum