Hocam psikoloji konusunda uzman veya bir çalışan değilim. Fakat yetkili, bilgili bir psikoloğa görünmenizi tavsiye ederim Üstünlük Kompleksine sahip olabilirsiniz. Aşağılık ve Üstünlük Kompleksinin sürekli ve kontrolsüz yayılımı etkisi uzun vadede iyi olmayabilir. Bu tarz düşüncelerin kökeni ben veya biz o kadar önemliyiz ki bana herkes şunu yapmak istiyor, bunu yaptırmak istiyor gibi şeyler oluyor. Başlangıçta bu milyonlarca insanı rahatsız etmiyor fakat ilerleyen süreçlerde farklı sıkıntılara dönüşerek peşimdeler, takipteyim gibi çok daha ciddi bozukluklara, sıkıntılara sebep olabilir.

Milyarderlik veya Gates'in sahip olduğu statü ciddi ciddi hor görülüp, küçük görülebilecek bir şey değil bunu ancak aşırı ego, Üstünlük Kompleksi gibi şeyler ile yapabiliriz. Bill Gates veya benzeri bir iş adamının milyonlarca insanı kontrol altına alma gibi şeylere ihtiyacı yok zaten yüz binlerce çalışanı olan önemli şirketlerden birinin kurucusu ve hissedarı. Çok ihtiyacı olduğunda kendini ve tüm sevdiklerini tüm insanlıktan ayrı ve muhafaza bir şekilde bir hayat kurabilecek maddi ve siyasi bir güce sahip. Bizi çiplemek istiyor demek iş yerindeki patronum özel hayatımda benim nohut yememi istemiyor veya benim çay içmemi istemiyordan daha anlamsız.

Psikoloji ve Psikiyatri dışlanmaması veya küçümsenmemesi gereken bilim dalları. Sağlıcakla kalın...