Gayet okumuşum hocam. Bu bahsedilen şey benim de belirttiğim gibi kötü niyetli kullanımda geçerli. Öyle ben geldim domaini elinden aldım durumu söz konusu değil. Anlaşıp devri yapılabilir. Farkındaysanız metinde rekabet, taklit, kötü niyetli içerik, haksız rekabet gibi durumlardan bahsediliyor. Al-sat için bir engel yok önünde. Hatta ilk madde direkt rticaretin önünü açıyor. "Yatırım maliyetini aşan bir bedelle satmak istenirse" gibi bir ibare ile bu alan adlarının satışının önü açılmış. Sadece akıl dışı tutarlarla alan adını kötü niyetli şekilde kullanıma engellemek belirtilmiş.
a) Şikâyet konusu İAAnın, ticaret veya hizmet markası, ticaret unvanı, işletme adı veya kişi adı ya da diğer tanıtıcı işaretin sahibi olan şikâyetçiye veya şikâyetçinin ticari olarak rekabette bulunduğu tarafa, bu İAAnın belgelenmiş tahsis masraflarını ve yatırım maliyetini aşan miktardaki bir meblağ karşılığında satma veya devretme amacıyla tahsis ettirilmiş olması,
Yukarıdaki maddeye göre ancak backorder yaparken harcadığınız meblağ geri alabilirsiniz. 129 TL hayırlı olsun