Gelecekte Turkiye'ye gelmesi beklenen global sorketlerin adresleri kapattim. Bekliyoruz bakalım. Ayrıca stokculuk olarak degerlendirmenin anlamı yok. İnsanlar ileride degerlenecek seye yatırım yapıyor. Kimsenin malını mulkunu calmiyor, kanunsuz is yapmıyor. Siz ileride para eder diye arsa aldiginizda stokcu mu oluyorsunuz? Ayni sey.
BTK yönergelerini okudum, böyle bir şey yok. Sizin satın aldığınız şeyi taklit ya da markayı kralamak amacıyla kullanmadıkça hukuki olarak alan adı sizindir. Ben alan adlarını boş tutacağım için "çok kolay şekilde" alınabilecek bir durum söz konusu değil. Haa bedeli ödenirse çok kolay bir şekilde alabilirler tabii ki
Markalarda sadece bir kaç firma ve ürünleri için kapama yaptım, bunu dışında çok güzel jenerik isimler mevcut. Çeşitli projelerde kullanabilirim.
Demek ki tam okumadınız. Ben size ilgili kısmı atıyorum.
MADDE 19 (1) Aşağıdaki durumlar, Yönetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde ifade edilen, bir İAAnın kötü niyetle tahsis ettirilmesi veya kullanılması olarak değerlendirilir; a) Şikâyet konusu İAAnın, ticaret veya hizmet markası, ticaret unvanı, işletme adı veya kişi adı ya da diğer tanıtıcı işaretin sahibi olan şikâyetçiye veya şikâyetçinin ticari olarak rekabette bulunduğu tarafa, bu İAAnın belgelenmiş tahsis masraflarını ve yatırım maliyetini aşan miktardaki bir meblağ karşılığında satma veya devretme amacıyla tahsis ettirilmiş olması, b) Şikâyet konusu İAAnın, ticarette kullanılan marka, ticaret unvanı, işletme adı ya da diğer tanıtıcı işaretin sahibinin, bu marka, unvan, ad ya da işareti İAAda kullanmasını engellemek amacıyla tahsis ettirilmiş olması, c) Şikâyet konusu İAAnın, esasen ticari rakiplerin işlerine ya da faaliyetlerine zarar vermek amacıyla tahsis ettirilmiş olması, ç) İhtilaf konusu İAAnın, ticari kazanç elde etmek amacıyla, şikâyetçinin sahibi olduğu ticarette kullanılan marka, ticaret unvanı, işletme adı ya da diğer tanıtıcı işareti ile benzerlik sağlayarak karışıklık meydana getirmek suretiyle internet kullanıcılarının İAASnin internet sitesine veya herhangi bir internet sitesine yönlendirilmesi amacıyla bu İAAnın kullanılması. (2) Bu maddenin birinci fıkrasındaki durumlar tahdidi olmayıp, hakem veya hakem heyeti takdiri ile de İAAnın kötü niyetle tahsis ettirildiği veya kullanıldığına karar verilebilir.
Ücretler MADDE 20 (1) Uyuşmazlık çözüm mekanizmasının işletilmesindeki ücretler; a) Her bir hakem için hakem ücreti, bin Türk Lirasıdır. Bu ücret her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak Maliye Bakanlığınca belirlenecek yeniden değerleme oranına göre artırılır. b) UÇHS ücreti her bir hakem için belirlenen ücretin yarısıdır. (2) Hakem ücreti ve UÇHS ücreti, şikâyetçi tarafından başvuru sırasında UÇHSye ödenir.