Merhaba,
Birkaç hafta önce soru sormuştum cevabı yeni geldi. Sosyal içerik üreticiliği ve mobil uygulama geliştiriciliği ile ilgili. Gelen cevap tam ne anlamadım ama belki çözen olur : ))
5510 Sayılı Kanun 79. Maddesi gereğince; "Kısa ve uzun vadeli sigortalar ile genel sağlık sigortası için, bu Kanunda öngörülen her türlü ödemeler ile yönetim giderlerini karşılamak üzere Kurum prim almak, ilgililer de prim ödemek zorundadır." ve 5510 Sayılı Kanunun 81. Maddesinde; "Bu Kanun gereğince alınacak sigorta prim oranları aşağıdaki şekildedir:
a) Malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim oranı, sigortalının prime esas kazancının % 20sidir. Bunun % 9u sigortalı hissesi, % 11i işveren hissesidir..." denilmektedir. Bu sebeple primlerin karşılığı olan borcun Kanunen ilgililerce ödenmesi gerekmektedir. Yukarıdaki hükümden de anlaşılacağı üzere prim oranları sabittir. Asgari ücret tutarının altında tutar bildirmek mümkün bulunmamaktadır. Bahse konu oranların düşürülmesi için "Kanun" değişikliği gerekmektedir. Ancak talebiniz ilgili birimlere iletilmiştir. Bilginize