Türkçe Dil Desteği
Merhaba arkadaşlar, Disco Elysium'un ismini duyanlar kadar bir o kadar da duymayanlar vardır diye düşünüyorum. Bu yüzden konu açıp, bu oyunu duymayanlara veya Türkçe dil desteğinden haberdar olmayanlara bilgilendirme yapmak istedim.
Geçtiğimiz aylarda Disco Elysium'un yapımcısı ZA/UM, Türkçe dil desteğinin geleceğini ve bu konuda Locpick ekibi ile anlaştıklarını resmi hesabından duyurdu. Bu haber, oyuncuların oyunun çıktığı ilk günden beri beklediği bir gelişmeydi. Yapılan bu duyurunun Türk oyuncularını ne kadar sevindirdiğini oyunun Steam sayfasını ziyaret ederek görebilirsiniz.
Türkçe çevirinin güncel durumunu öğrenmek için Locpick'in Twitter hesabını ziyaret edebilirsiniz.
Locpick Twitter :
https://twitter.com/locpicktr Disco Elysium Nedir ?
Disco Elysium, ZA/UM tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir rol yapma video oyunudur. Oyun, geçtiği zamandan onlarca yıllar önce gerçekleşmiş bir savaştan çıkmış ve hala iyileşmekte olan büyük bir şehirde geçiyor. Oyuncular bir cinayet gizemini çözmekle görevlendirilen, hafızasını kaybetmiş bir dedektif rolünü üstleniyorlar. Soruşturma sırasında, şehri etkilemeye çalışan mevcut güçlerin yanı sıra kendi geçmişiyle ilgili olayları da öğrenmeye başlar. Infinity Motoru dönemi rol yapma oyunlarından, özellikle Planescape: Torment'ten esinlenen Disco Elysium, Estonyalı romancı Robert Kurvitz tarafından yazıldı ve tasarlandı. Kendine özgü bir yağlı boya sanat stiline ve Sea Power grubunun müziklerine sahiptir.
Devamı için Disco Elysium'un WikiPedia sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Disco Elysium, WikiPedia :
https://tr.wikipedia.org/wiki/Disco_Elysium Aldığı Ödüller - The Game En İyi Hikâye Anlatımı Ödülü
- The Game Award for Best Role Playing Game
- The Game Award for Best Independent Game
- The Game Award for Best Debut Indie Game
- En İyi Çıkış Yapan Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü
- BAFTA Games Award for Music
- BAFTA Games Award for Narrative
Kişisel Yorum
Disco Elysium'un oynanış videosuna yaklaşık bir yıl önce YouTube'da denk gelmiştim ve çok beğenmiştim. Oyunu keşfetmek ve hevesimi kaçırmamak için 2-3 dakika izledikten sonra videoyu kapatmıştım. Oyunu Steam'dan kontrol ettiğimde ise Türkçe dil desteğinin olmadığı görüp hayal kırıklığına uğramıştım. Geçtiğimiz aylarda ZA/UM'un Türkçe dil desteği haberini vermesi üzerine ben de oyunu satın aldım. Türkçe çevirinin tamamlanmasını dört gözle bekliyorum diyebilirim.