ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle kendinizle çelişiyorsunuz bir yanım çalış diyor ama bir yanım da aynısını yapar diye kararsız kaldım derken siz halbuki kararınızı çoktan vermişsiniz. Bu durumda sizin düşüncenizi haklı çıkarmamızı mı bekliyorsunuz? Sorunuza gelecek olursak da siz o firmaya dışarıdan hizmet veren bir frellancer, firma vs adına ne derseniz deyin osunuz yani verdiğiniz örnek yanlış. Sigortalı aylık maaşlı çalışan biri ile kendinizi kıyaslarsanız yanlış sonuca ulaşırsınız. Normal bir çalışan için bahsettiğiniz durum sıkıntılıdır evet ancak siz zaten belli bir zaman diliminde çalışmak için anlaştınız yani bugün yarın ya da daha ileri bir tarihte zaten sizinle yolları ayıracaktı. Olaya bu şekilde bakın ve ticari konularda çok fazla duygusal davranmayın.
evet örneği değiştirince ana mesajı farklı yerlere çekmek kolaylaşıyor haklısınız.
ama anlatmak istediğim şey şu, duyguları ortadan kaldıramazsınız.
ticarette rasyonel olmanın profesyonellik gibi algılandığını biliyorum.
ama büyük tüccarların dönüm noktalarına baktığınızda o anlarda verdikleri kararların rasyonel olmadığını görürsünüz.

nike markasının batmaya yakın olduğu dönemdeki bir yatırımcı da bunu yapmıştır. yani rasyonel karar vermemiş.
bankalar dahil, batmakta olduğu görünen bu şirkete para vermezken o yatırımcı vermiştir.
ve bugün nikenin geldiği nokta büyük çoğunlukla onun sayesindedir.

konunun özelinde olmadığını biliyorum. ama ticarette rasyonel olmak gibi genel bir tartışmaya taşındığı için konu böyle cevap vermek istedim.