Merhaba,
1900 TL civarında geçen sene ödediğim fatura, bu sene 4200 küsür TL oldu. Mecburen tepki veriyorum ve bu kadar artış beklemiyordum. Herşey pahalandı evet haklısınız ama 50 kullanıcı için ödediğim para neredeyse bir asgari ücret. İnanın hosting işine giresim yok ama server almaya mecbur kalıyor insan yada alternatif bakmaya. Daha öncede cpanel yüzünden fiyatlar arttı ve 600-700 öderken bir anda 1900 lere çıktı. İnanın bana hiç bir işimi 2 katına fiyat çıkartamadım çünkü müşteri kaybediyorum. Sizde haklısınızdır çok da birşey diyemiyorum ama turhost ile %30luk yeni müşteri indirimiyle aynı. Onlar dolarla veriyor 1 yıl kafam rahat oluyor.
Ben iş yaparken server tarafını hiç düşünmüyorum çünkü bu işi yapanlara yönleniyorum. Ama dedim ya fiyatlar böyle olunca ya server alıp kendim yapacağım bu işi (çünkü toplam 3 tane farklı firmalarda reseller hesabım var, birinize birşey olursa diğerinden devam edebileyim diye) yada alternatif bakacağım. Şu an kafam çok karışık. Ama net birşey var ki bu faturayı ödeyemeceğim belli.