İsteyen dışarıda müşteri bulup forumda uygun gördüğü kişiye yaptırıp komisyonunu alabilir bu ticaretin her alanında olan bir mevzu. Ancak; müşteriyi bulan kişi sektöre hakim olmalı neyin yapılıp neyin yapılamayacağını bilmeli. Ardından müşteriden tam olarak ne istediğini anlamalı gerekirse sözleşme yapmalı, herşey netleştikten sonra hizmet veren kişi ile görüşüp net bir şekilde ihtiyacını dile getirmeli aynı şartlar doğrultusunda gerekirse sözleşme yapmalı. Bu durumda herkes için çıkar söz konusu olur. Müşteri istenilen ürünü/hizmeti almış, aracı işin olması gerektiği şekilde yürümesini sağlamış hizmet veren üreten de kazanç sağlamış daha çok sipariş almış olur.
Aracı sizden 200 tl vereceğim 500 tl lik hizmet istiyorum diyemez. Ona göre kendi komisyonunu ayarlar. Şartlar başta konuşulduğu için müşteri şunu istemiyormuş ben yanlış anlamışım değiştir onu diyemez çünkü bu süreç eş zamanlı ilerleyen bir süreç olamaz. Aşamalardan oluşur.
Tabi ki iş prensibi olarak aracısız doğrudan asıl müşteri ile iletişimde olduğunuz kişilerle iş yapmak isteyebilirsiniz. Malesef ne istediğini bilmeyen müşteri olduğu gibi ne yaptığını bilmeyen aracılarda mevcut. Sonuç olarak yasaklanacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.