neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşüncene saygı duyarım hocam ama ben çok küçük yaşlarda çalışmaya başladığım için çalışmayı çok seviyorum. Haftasonu tatil mesela fabrika da. Ben babama yardıma gidiyorum boş zamanlarımda. Boş durunca kendimi kötü hissediyorum. Fabrikada da o yüzden boşta kalınca bedava para alıyormuşum gibi hissettiğim için diğer bölümlere kendi isteğimle yardım ediyorum. Zaten emri vaki yapılsa benim de zoruma gider ve çalışmam.
İşine özenen, gücenmeden bağlanabilen insanlara acayip imrenirim bu sebeple eforunuz için sizi tebrik etmeliyim ama gündelik hayatta neresi olursa olsun statü veya patron veya yönetici veya hissedar diye hakaret edebilmeleri tahammül edilebilecek bir yanlış değildir. Hakkınızda hayırlısı olsun, sizi veya başkalarını istemeden etkilemek istemem fakat düşünmeniz gereken en önemli şey benzer tarzda bir hakarete onlar nasıl tepki verirdi ve sizi hakarete rağmen affederler miydi? Ben bir çok farklı yerde daha yüksek statüdeki insanların daha alt statüdeki insanların sorumsuzluk, tembellik veya istemsiz yanlış gibi hatalarının telafi ettikleri babacanlıklarını da gördüm, aynı yüksek statülü insanların sinirle veya kibir ile söyledikleri hakaretleri de. Fakat hiç yüksek statüdeki bir insanın kendinden alt statüdeki bir insanın hakaretini affettiğini, görmezden - duymazdan geldiğini görmedim.

İnsanlar anne, babalarının, dedelerinin - ninelerinin istemsiz hakaretlerine bile gerektiği cevabı yeri geldiğinde verebiliyorken hayatta hiç kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok.