Ben sadece aklıma ilk gelen sıkıntıları belirterek örnekler verdim. Bana kusursuz ve tamamen tarafsız, tamamen doğru data içeren bir sistem kurgulanamaz gibi geliyor. Bununla ilgili fikirlerimi ilettim olası sıkıntılardan aklıma gelenleri yazdım. Olay bu yani.
Bence siz bu sisteme sıcak bakmıyorsunuz. Bu kadar basit! Burada bir çok hosting firmasına etiketleyerek destekleme durumunu sordum. Bir kişi siz yazdınız. Ben sistemin tarafsız olacağına eminim. Sonuçta hosting firmalarının sunucularına belirli zamanlarda kontrol amaçlı bir istek gönderilecek ve bu veriler saklanacak.
İşin yasal boyutundan da bahsetmişken; Ben guzel.net.tr'nin web sitesinin ne zamanlarda aktif olduğunu her hangi bir web sitesinde yayınlarsam bunda ne suç olabilir ki?
Yani ben her 5 dakikada bir web sitenizi kendi tarayıcımda açsam ve tarayıcının Network sekmesindeki istek yanıt süresini kaydetsem ve bunu düzenli olarak bir sayfada yayınlasam, bu durumda bir suç mu işleyeceğimi iddia ediyorsunuz? Sonuçta guzel.net.tr ismini kullanarak hosting satmıyorum. Bu projede bunun otomatikleştirilmiş hâli olacaktır.
Öncelikle guzel.net.tr alan adını yayınladığım bir sayfada kullanabilirim. Ticari bir amaç olmadığı sürece siz bu kullamından bir hak iddia edebileceğinizi düşünüyorum.
Ayrıca ben bir hosting firması yönetmiyorum. Bu durumda sizin ve benim aramda rekabete aykırılık durumu da oluşmayacaktır.
Sizin hukuksal boyutta söylemek istedikleriniz veya muhtemelen bilmediğim başka durumlar varsa bir de sizden dinlemek isterim bu projenin YASAL BOYUTUNU.
Şimdilik UptimeRobot tarafından düzenli olarak bir kaç web sitesinin açılma süreleri kontrol ediliyor.
https://stats.uptimerobot.com/vQ1j1uEv8K
Artık hizmet sürelerini merak ettiğim hosting firmalarının hizmet durumları hakkında UptimeRobot bana eposta ile bilgi verecek.
Ayrıca geçmişe dönük kayıtları da UptimeRobot grafik olarak gösterebilecek.