Dolandırıclık Sistemi ne yapılırsa yapılsın çözülmez. Bu büyük Pazaryerlerinde bile az da olsa olabiliyor.
Alışverişi yapan tarafların dikkatli olması gerekiyor. 50₺ olsa'da 100₺ olsa da bir şey değişmez. Dolandıracak adam, bunun için bu platformda olan adam zaten o itradeyi elde eder. Limitin yükselmesi, sadece yeni üyelerin, ticarete ya da "basit 1-2 Freelancer iş yapayım 5-10₺ harçlığımı çıkartayım" düşüncesindeki arkadaşlarımızı etkiler. Zaten konu açmaları için 5 ticaret puanı gerekiyor ve birçok kişi bunu alışveriş yaparak gerçekleştiriyor. Yada işverenlerin konularını sürekli takip ederek. Harçlığımı çıkartayım derken; min. 5 alışverişten yine para harcaması gerekecek bu arkadaşların.
Ticaret Puanı, Alışverişten memnuniyeti temsil etmiyor mu? 10₺'lik bir şey alınca neden bu hak benim elimden alınıyor? Ya ben karıştırıyorum ya forum karıştırıyor. Ticaret Puanı kullanımı; Adam iş yaptıysa Pozitif, işi yapmadıysa şikayetçiysem negatif veriliyor Forumda. EE zaten iş yapmayınca ayda bir mağduriyet olunca şikayet konusu açılıyor. Şikayet konusunda mağduriyet gideriliyor. Adam işi yaptı ama memnun kalmadım ne yapacağım? (Nötr de verebilirsiniz diyenler olacaktır tabi ki de)
@Admin; Nasıl bir sistem gelmeli bilmiyorum. Ama şu haliyle kullanılacaksa tamamen bile kaldırılabilir. Benim fikrim ise; Ticaret Puanı sistemi pazaryerlerindeki gibi 10 üzerinden değerlendirilmeli.
Dediğim gibi adam işini yapmış ama zamanında yapmamış. 1 gün geciktirmiş. Şimdi bu benim için 10 üzerinden 7 puan alabilir. Çünkü yapılan işi beğendim. Ama şuan ki sistemde ya %100 puan yada %0 puan alacak. (%50 puan var ama kullananı görmedim) Ama adamın hakettiği puan %70.
Ha diyeceksiniz ki 10 üzerinden değerlendirilince de herkes ya 10 puan yada 1 puan verir diyeceksiniz. Ama sanmıyorum. Evet verenler olacaktır. Ama şuanki sistemden daha iyi kullanılacağını düşünüyorum.
Bu kadar alışverişten bu kadar ticaret puanından sonra bu sisteme dönülebilir mi? Dönülürse şuan ki ticaret puanı yüksek olanlara bir pozitif(veya negatif) etkisi olur mu bilmiyorum.
Konuya dönecek olursak bence Ticaret Puanında Alt limit bile olmamalı yukarıda bahsettiklerimden dolayı o yüzden alt Limit'in şuan ki haliyle kalması gerektiğini düşünüyorum. Yükselmesi Dolandırıcıları engellemez, sadece iş yapmaya çalışan arkadaşlarımızı engeller.
Adam davetiye bulmuş gelmiş, üye olmuş. Yasal olarak başına gelebilecekleri göze almış, dolandırmaya karar vermiş. Ticaret Puanına mı takılır bu adam?
işin özeti ben forumda herhangi bir alışverişi yapıyorsam; tutarı ne olursa olsun o alışverişi değerlendirmek isterim.
@edit: Şimdi şöyle bir şey daha var. Şimdi bu limiti yükseltince; Aslında dolandırıcılar daha rahat iş yapmış olmayacak mı? Atıyorum sınır 50₺ oldu.(Ki konuda 100₺, 250₺ 500₺ olsun diyen arkadaşlar var, onlara diyecek söz bulamıyorum zaten) 50₺ altına ticaret puanı verilemeyeceğini bilen ***********; daha çabuk bir vurgun yapar kaçar. Nasılsa 50₺ altına puan verilmediğinden, şikayet konusu açılsa dahi o sonuçlanana kadar bile vurup kaçar. O yüzden ticaret puanı sınırı ne kadar düşük olursa, o kadar iyi olur kanaatindeyim.