"İşin yasal boyutu da var, şimdi tüm sunucuların uptime oranı %99.9 iken gidip ay içinde 3 gün sorun yaşamış bir sunucunun uptime oranına..."
Bu durumda 100 sunucudaki 99 sunucunun aylık uptime yüzdesi %99.9, diğer bir sunucunun ise ~ %90 olur. Tüm sunucuların uptime ortalaması alınırsa; Aritmetik ortalaması %99,8 olur.
Ayrıca bir sunucunuz 3 gün çalışmayacak ise zaten uptime'ınız yıllık %99.18 olacağı için aslında SLA'yı da sağlayamamış oluyorsunuz. Sizin SLA'nız %99.9 mu? Bu arada hep Hosting Firmalarının lehine açıklamalarda bulunmuşsunuz. Sunucunuz 3 gün kapalı kalacağımdan örnek vererek bunu da normalmiş gibi algılanmasına sebep oluyorsunuz. 99 sunucu varsın düşmesin, ancak o 1 sunucuda barınan onlarca web sitesi ne olacak? Bir de böyle düşünmeye davet ediyorum sizi.
Bunun gibi sorunların daha az yaşanması için ve kullanıcılara daha iyi hizmet sürelerinin sağlanabilmesi adına bu proje yararlı olabilir.
https://cdnperf.com/ bu web sitesini çok yararlı buluyorum. R10'da en üst sıralarda yer almak bir reklam veya bir ücretli üyelik ile mümkün. Ancak bu proje yayına alınırsa gerçek veriler ile hizmet sürelerine göre bir sıralama mümkün olacak. Daha üst sıraya geçmek için daha iyi hizmet sürelerine sahip olmanız gerekecektir. Bu da hosting hizmeti alan kullanıcıların yararına olacaktır.
Ben sadece aklıma ilk gelen sıkıntıları belirterek örnekler verdim. Bana kusursuz ve tamamen tarafsız, tamamen doğru data içeren bir sistem kurgulanamaz gibi geliyor. Bununla ilgili fikirlerimi ilettim olası sıkıntılardan aklıma gelenleri yazdım. Olay bu yani.