Genel olarak temaları iyidir fakat temalara kolay kolay güncelleme gelmez geliştirme gelmez. Yani bir jnews bir jannah beklemeyin.
öncelikle mesajım herhangi bir yapımcı özelinde değildir.
türk tema yapımcılarındaki en büyük sorun, kanthemes gibi bir kaç yapımcı dışında adam akıllı güncelleme yapmamalarıdır. hataları giderme ve o ilk canlı satışı uzatmak için ilk 6 ay bilemedin 1 sene güncelliyorlar. ancak 2 bilemedin max 3 sene sonra tema artık pek çok konuda güncelliğini yitiriyor. Son 3 seneye bakın, pek çok hız kriteri, amp, schema vs. gibi yeniliklergeldi gündeme, pek çok eski tema yeni seo kriterine uyumsuz kaldı.
halbuki bu bitti hoop yeni tema çıkaralım onu satalım yerine, ellerindeki temayı uyarlayıp geliştirmeye çalışsalar, çok daha mantıklı olacak.
bakıyorum yapımcılara, 3 tane farklı blog teması, 2 farklı haber teması, 4 tane farklı kurumsal tema falan var. çıkarıp bırakmış yenisini çıkarmış daha çok satmak için. halbuki ilk temasına yogunlaşıp onu geliştirse, hem daha çok satacak hem de kendi iş yükü de daha az olacak.
2 tema arasındaki farka bakıyorsun, ufak tefek arayüz farklıkıkları, bir kaç yeni özellik. işte yabancı dil entegrasyonu getirmiş, amp uyum getirmiş. yeni tema çıkarsa sebebi eski müşterilerine de satmak, ancak ben bu tarz yapımcılardan bir daha tema almıyorum. sattıgı temayı güncelleyen yapımcıları tercih ediyorum. gerekirse güncelle için ufak bir mebla ücret alsın, ancak sattıgı temaya da 3 sene 5 ene sahip çıksın
@uckan; bu konuda türk yapımcılarına örnek teşkil etmeli, ki insanlar themeforestta gidip yabancılara para kazandırmasın.
olması gereken şudur :
https://www.kanthemes.com/tema/geoit/guncellemeler/