Bu proje başlamadan bitmiştir.
Merhaba.
Hosting firmalarının uptime sürelerini takip eden, hizmet sürelerini bir web sitesi aracılığıyla yayınlayan bir projeden bahsetmek istiyorum.
Biliyorsunuz ki ülkemizde bir çok hosting firması bulunmakta. Kimisine göre A firması en iyisi iken, kimisine göre B, C ya da D firması en iyisi olabiliyor. Kimileri A firmasının hizmet süreleri (uptime) daha iyi derken, kimileri B, C, ya da D firmasının hizmet süreleri daha iyi diyebiliyor.
Bu gibi değerlendirmeler kişiye bağlı olması nedeniyle tam olarak objektif olmuyor. Yani herkesin hizmet aldığı firma o an için en iyisi seçilebiliyor.
Hosting firmalarının desteğiyle yeni bir proje başlatmak istiyorum. Hosting firmalarının hizmet sürelerini takip eden, analitik olarak veriler sunan ve kullanıcıların liste hâlinde karşılaştırma yapabileceği bir servis olması sizce de yararlı olmaz mı?
Kullanıcılar hizmet süreleri en iyi olan firmaları bu web sitesinden kontrol ederek seçimlerini bu yönde kullanabilir. Hosting firmalarının hizmet kalitelerinin artması adına bu servis iyi bir başlangıç olabilir.
Hosting firmalarının bu proje hakkında ne düşündüğünü ve bu projeyi destekleme durumunu hem kendim hem de R10 kamuoyu adına sormaktayım.