Sizin mantığınız ile hocam , premium için alınan parayada hakkı yok..
Anlatmak istediğim kaba taslak bir anlatım.
1000 puan 1005 tl olsa biz bunu alsak , alacağımız hizmetlere ise bu puanla yapsak daha sonra hesabımızda biriken puanları belirli döbemlerde hesap isim soyisimi ile aynı olan banka hesabımızla çekebilsek bu ütopya mı oluyor ?
Sadece fikir verdim , bir çözüm bulmaya çalıştım..
Günümüzde yapılan aracı sistemleri de yasak..
Bakınız : bionluk , sadeceon , freelancer diğer web master platfromları
İyi olur da bu çözüm değil hocam. Dolan-dırıcılık yapan şahısın hesabında bulunan 1.000₺ miktarı dolan-dırılan şahıslara r10 aktaramaz yani böyle bir yetkisi yok maalesef.
İşin yasal boyutunu ele alarak düşünmelisiniz. Yasal olmayan hiçbir işlemi r10 yapmaz.
Şurada dolan-dırıcının tüm kimlik bilgileri veritabanında var olsa bile dolan-dırılan kişilerle paylaşamaz. Her dolan-dırılan kişi konu açıyor diyor ki üyenin bütün bilgilerini talep ediyorum.
Evet canı yanıyor şahısın bu duruma iyi niyetli olan her dürüst insan da üzülür ama maalesef kanunlar böyle işlemiyor. Bir dolan-dırıcının bir hır-sızın bir şrfsizin her kim olursa olsun bir insanın verilerini üçünçü şahıslarla paylaşmak suçtur
Dolan-dırıldıysanız olay kısa ve basit, savcılığa güzelce dilekçenizi vereceksiniz, savcılıkta emniyete talimat verecek, emniyette ilgili birim r10 ile iletişime geçip yasal kanallar üzerinden suçlu görülen kişinin bilgilerini talep edecek ve bu bilgileri r10 o zaman verecek.
Başka yolu yok.
Bunun başka yolları kanunda suçtur.
Neden suç?
Var olan kanunları uygulamakta devlet tek yetkili mercidir. Başka birimler, kurumlar, şahıslar kafasına göre hareket edemez. Haydi diyelim r10 bir tane şahısın tüm bilgilerini dolan-dırılan şahısla paylaştı.
O şahıs gitti o kişiyi buldu parasını istedi ve tartışma çıktı. Ve sonra bi anlık sinirle öldürdü. Göz altına alındı ve sorgulanırken ifadesi alınırken bilgileri nereden buldun şahısı tanıyor muydun sorusuna r10 dan aldım dediği noktada r10 da bu cinayete ortaktır ve suçludur.
Siz devlete şikayet edeceksiniz, devlet r10'dan suçlu görünen şahısın bilgilerini talep edecek ve dava başlayacak.
Yani dışarıdan bakıldığı kadar kolay değil bu işler. Dolan-dırılma konusunda zıpkın gibi sağlam gözü açık olacaksınız Allah aşkına öyle dolandırılma vakaları okuyorum ki 90 yaşında vefat eden babannem bile düşmez o dalavereye azıcık uyanık olun gözünüz açık olsun.
Canınız yanıyor evet bu duruma şahsım adına üzülüyorum ama r10 burada bir şey yapamaz maalesef dolan-dırılıp r10 dan fazlaca şey bekliyorsunuz. Kanunların dışına çıkamaz maalesef.
Ha platin üyelik alır almaz ticarete başlamak mı? Bence bu sorgulanmalı bunu yönetime belirtmeliyiz ve yönetim de değerlendirir. Platin alsa bile en üst üyelik tipini alsa bile ticaret kategorisinde belirli şartları karşılamadan konu açamamalı diye düşünüyorum ben de. Yine önüne geçemeyecek dolandırılmaların. Adam 10₺ den 5 tane ticaret yapacak sonra konu açacak dolandıracak 5 bin ₺ piyasayı değişen hiçbir şey olmayacak.
İş tamamen sizde bitiyor arkadaşlar.