ajanhakan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
artık pahalı, üstelik çok pahalı
Neye göre ve kime göre pahalı, bu göreceli bir durum. Düşüncenize saygı duyuyorum. Ben firma yetkilisi olarak hala mevcut piyasa koşulları ve pazara göre uygun hizmet veren firmalar arasından biri olduğumuza inanıyorum. Gerçekte enflasyon %110-115 seviyesinde olmasına, enerji maliyetlerimizdeki %130'luk artışa, personel maliyetlerinin %50-55 oranında artmasına, doviz kurunun 2021 yılı içerisinde %136 oynamasına rağmen bayi hosting hizmeti hariç birçok hizmet modelimizde 2022' yılının ikinci ayında TUİK'in açıkladığı %36 (!?) oranında zam uyguladık. Kaldı ki günümüzde bir çok kullanıcının yıllık ödediği düşünülürse bunun geri dönüşü bize belki de yıl sonuna doğru anca olacak.

Hizmet sektöründe rol aldığımız için insanlar "ne var yahu bu işte, ne gideri olabilir ki" diye düşünebilir ki gün içinde en az 4-5 kişiye bunu anlatıyoruz. Günümüzde özellikle 2021 Eylül ayından bu yana kimsenin/hiçbir işletmenin güle isteye fiyatlarına zam yaptığına inanmıyorum. Üreticiler ve hizmet sektöründekiler ticari olarak ayakta kalabilmek, mevcuta ve talepe karşılık arzın devamlılığını sağlayabilmek, yerine yenisini koyarak işine yatırım yapabilmek ve geliştirebilmek için bu ekonomik kararları alıyorlar.Sizler için demiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın; ülkemizde son 6 ayda zaruri ihtiyaç maddelerinden gıdaya, enerjiden barınmaya, lojistikten toplu ulaşıma herşeyin zincirleme bir şekilde fiyatlarının arttığını zaten insanımız görüyor.

Mutlu ve sağlıklı günler dilerim.