Wolldexcom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk cümlen hariç diğerlerine katılıyorum. İlk cümle aslında çok alakası var. Bir kişi müslüman olduğunu iddia ediyorsa ve ibadetini de yerine getiriyorsa şunun bilincindedir diye düşünüyorum; her yaptıklarımız Allah katında hesaba tutulacak. E be kardeşim bunu düşünen bir müslüman nasıl insanların arkasından iş çevirir, fitne çıkarır, işin içine hile karıştırır, zulümde bulunur. Bilmez mi ki imanı bozan hallerin bunlar olduğuna ve dahi iman gitti mi ne din kalır ne peygamber. Yani namaz sandıkları yatıp kalkmaları oluyor. Allah'tan korkmaları değil. Korksalar bu işlerin içine girmezler. Amenna bu insanlar yüzünden din sorumlu değildir ama fitneye sebep oluyorlar. Şeytan İnsanları Allah ile aldatır diye ayet var. İşte bu insanlar buna hizmet ediyor. Sonra sana bana gelip bize eziyette bulunup kul hakkı alıyorlar. Sözüm onlara..
olayı dine indirgemekle alakası yok diyorum yani. dindar olan günah işlemez diye birşey yok. sadece melekler ve peygamberler günah işlemez.onun haricindeki her kul işleyebilir. müslüman örnek olmalı ama kötü örneklerde olabiliyor yani