@Sponk; merhaba hocam. Gittiğimiz her yere kendi kültürümüzü götürüyoruz gibi bir şey okudum da bunu tam anlamadım, affola. 🙂 Osmanlı anlayışını mı eleştiriyorsunuz? Osmanlı gittiği yere adalet götürmüştür diye biliyorum yoksa siz de bizim gibi müslüman olun diye zorlamamışlar bildiğim kadarıyla. Neyse belki onu demek istemediniz. 🙂 Z kuşağı ile ilgili evet sözüm meclisten dışarı ama bir kültürel yozlaşma içindeler. Çalıştığım bir işyerinde karşımda, ayak ayak üstüne atmalar, neredeyse üzerime bile yürüyeceklerdi. Ama ben gene de kazanılması gerektiğine inanıyorum. Kimimiz vardı ki eskiden hstalara sapmışken sonrasında belki bizi bile geçmişlerdir, iyilikte ihsanda. Biz de öyle olmasını umuyoruz ama Hz Mevlana şu şekilde söylüyordu galiba. Her şey en kötü hale geldi mi bilki iyinin başlangıcıdır diye. Şu da çok salgın hastalık gibi yayıldı ki haksız olup da kendini haklı gibi konuma getirmek (yine meclisten dışarı sözüm) Evet başa da uymak zorundayız. Aynı devlet sınırlarında yaşıyoruz. 🙂