Merhaba arkadaşlar; yaklaşık 1-2 ay önce YouTuber'lar için çıkartılan kanundan yararlanmış ve sosyal içerik üreticisi belgemi yani istisna belgemi almıştım.
Ardından Ziraat Bankası'ndan (Herhangi bir devlet bankası olur) sosyal içerik üreticisi hesabımı açtırmış ve otomatikman %15 vergimi vermeye başlamıştım.

Fakat; benim gibi herkesin başına Bağ-kur sıkıntısı geldi. Maalesef; sistem tam oturmadan işlemleri yaptığımız için ve 0001 nace kodu ile kaydımız oluşturulduğu için,
1-2 hafta sonra otomatik Bağ-kur primi başlatılıyor ve iptal etmezseniz sıkıntı doğurabiliyor. Kanunda yeri olmamasına rağmen benimde Bağ-kur'um otomatik başlatıldı
ve 2 bin TL borç çıkartıldı. Bende bu durum üzerine muhasebecimi sonra vergi dairesini aradım.. Muhasebecim ve vergi dairesi 'Bağ-kur'a giderek kısa bir dilekçe ile sigortanı
iptal ettirebilirsin ve borcunu sildirebilirsin' dedi.

Soluğu Bağ-kur'da aldım fakat işlemler vd memurlarının dediği kadar kolay olmadı...
İşin özetine geçecek olur isek nasıl yapılacağını ifade edeyim...

Öncelikle Bağ-kur'u sigortası otomatik başlatılanlar, SGK'ya başvurabilir. SGK'ya güzellikle durumu anlattıktan sonra konuya eklediğim aşağıdaki evrağı Bağ-kur'dan isteyiniz...
O' evrakla birlikte vergi dairesine gitmeniz lazım. Ve kağıtta içerisini kırmızıya aldığım yeri, vergi dairesi memurları, 'Ticari kazanç değildir' yazarak kaşeli imzalı size vermeliler.

İşte bu kadar... Kağıdı kaşeli imzalı bir şekilde Bağ-kur'a geri götürdüğünüzde sigortanız kolaylıkla iptal edilebiliyor ve borç siliniyor, kolay gelsin

DİPNOT: Ayrıca bazı vergi dairesi memurları, 'Bağ-kur'a başvurmana gerek yok. Zamanla bu hata kendi kendine düzeltilecek ve borçlar silinecek' desede ben riski göze almak istemedim...