Konuyu update edeyim.
Geçenlerde Amazon AWS İngiltere'den telefonla arandım.
Bazı sorular sordular.
Tüm konuşma ingilizce gerçekleşti arayanlar Türk değil.

1) Kredim 1 ay önce onaylanmasına rağmen neden kullanmadığımı sordular.
Ben de kredinin 2 sene geçerli olduğunu okuduğum için acele etmedim. Sistemin yazılımı henüz yazılıyor. Bitince bir virtual machine açıp testlere başlayacağımızı söyledim.

2) Sistemin ne zaman aktive olacağını sordular.
1 ay sonra muhtemelen aktive olur ve biz de pazarlama çalışmalarına başlarız dedim.

3) Kayıt esnasında verdiğim web sayfası ile ilişkimi sordular.
O sitenin pazarlama danışmanlığını yaptığımı kendi sitem olmadığını ve bu şirket ile alakalı başka bir iş başka bir domain için hesap açtığımı söyledim. Yani başvuru esnasında verilen bilgileri aynen okuyup mail adresinize ve domainize bakıp inceliyorlar. Başvururken gmail ile falan değil çalıştığınız bağlantınız olan mail adresi alabileceğiniz aktif ticari ciddi bir websitesi varsa onların mailini kullanmanız şansınızı arttırır.

4) Hangi kaynakları ne için kullanacağımı sordular
Network marketing üzerine bir websitesi ve mobil uygulama için websitesi açacağımızı yazılım bittikten sonra bir sanal makine oluşturup gerekli işletim sistemi ve programları yükleyeceğimizi söyledim.

5) 1000 dolar krediyi ne kadar zamanda bitirmeyi beklediğimizi sordular.
Giriş aşamasında özellikleri düşük bir sanal makine oluşturup işin büyükmesine göre ek kaynak ekleyebileceğimizi, ilk planlamada 1000 doların 10-12 ay içinde bitmesini beklediğimizi söyledim.

Ben gerçekleri söyledim. Ama siz bu krediden faydalanmak istiyorsanız kendinize kağıt üzerinde de olsa bir proje planı yapın.

İngilizceniz yoksa sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Çünkü telefon edip bu kredi verilen proje ile ilgili size soru soracaklar.
Hatta başvuru esnasında proje ile ilgili girilen bilgileri okuyup inceleyip soruları ve değerlendirmeleri buna göre yapıyorlar.
Telefonu doğru yazın telefonla ulaşamazlarsa krediyi iptal edebilirler.
Mesela yazarların makale satabildikleri bir makale pazaryeri ya da bir sosyal medya pazaryeri gibi onaylanacak bir projeniz olsun.
Bu projenin yanında sistemi kendi sanal sunucunuz olarak kullanabilirsiniz.
Ama mining yapma falan gibi manipülatif emelleriniz varsa bilin ki sunuculara ne için kullanıldığını kontrol ediyorlar bir kaç gün geçmeden patlar emelleriniz.

Hatta gerçekten bir projeniz varsa 1000 dolarlık 12 ay yetecek bir sanal sunucu tüm öğrenci arkadaşlar ve projesi olan herkes için harika bir fırsat.