onlinecihan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bak güzel kardeşim bana “ manasını öğrenmediniz “ diye hitap ettiğin konularda bunu söyleyecek forumdaki en son kişi bile değilsin... Kaldı ki ömrüm bu konuları okuyup gerekli oturum ve sohbetlerde insanlara bilgi olması adına gerekli açıklama ve konusmayı yapan biriyim.“ Kader “ ayrı şeydir “ Mukadderat “ ayrı şeydir… Allah sana kullanmak için beyin vermiş sen gidip kendin bile bile isteye isteye idrak ede ede onu farklı yönlere kullanıp hata yaparsan bunun acısını Kader’le bağdaştıramazsın…. Bu kavramlar farklıdır Kader ve Mukadderat arasındaki farkılılıklara dayanır. Ama senin forumdaki cevaplarını sürekli görüyorum ki temel bilgiye dayanmadan ve sırf maksat cevap olsun diye yazıp geçiyorsun.. Forumu böyle içi boş sırf cevap olsun diye yazıp geçilen mesajlarla kirtletmeyelim. Nedemek istedimi anladığını umaraktan cevaplarını report etmek ve seni engellemek istemiyorum. İyi forumlar…
onlinecihan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen tanımadığın bilgin ve fikrin olmadığı daha evel kişiliğini bilmediğin bir insana karşı “ Kaderin manasını tam öğrenmediğiniz kanaatindeyim “ diye cevap yazarsansa eğer bu kişidende alacağın cevap seni rahatsız etmemesi gerek… Kendinizin yazılımcı ve iktisat mezunu olmanız o konu hakkında Profesör olduğunuz anlamına GELMİYOR… Yazdıklarımı iyi okuyun ne demek istediğimi anlayacsksınız zaten.. Herşeyi bile bile isteye isteye idrak ede ede keyifle yaptığın durumlarda olumsuzluk yaşadığın zaman bunu kadere yoramazsın… Allah sana kullanmak için akıl vermiş sen kalk bile bile yanlış yap sonra olumsuz oluncada Kader’di ondan öyle oldu de.. Neyse uzatmaya gerek yok. Mesajımı alıntılamazsanız sevinirim. İyi forumlar
Hocam bakın, mukadderat kavramını kader diye açıklayan da var. Siz diyelim Diyarbakır'da doğdunuz. Ben bunu da kader diye öğrendim. Sınava girdin kazanamadın ben bunu da kader olarak öğrendim. Kazsnırsan da kaderdir. Siz yazdığımı anlamak istemiyorsunuz. Bana bilmeden yszdığım bir tsne mesaj gösterin. Söylediklerimde cevap hakkı doğduğu için tekrar yazıyorum. Ben büyüklüğü yalnız ALLAH'a yönelmekte bilirim. Ayrıcs biz Diyarbakırlı, Urfalı, Konyalı diye de ayırmıyoruz. Belki onun stresine kapılmış olabilirsin. Büyüklüğü parada ararsak para herkeste var. Kimsenin varlığını kıskanmıyorum. Dün demiştiniz ya ALLAH sana daha güzelini versin diye. Size de versin, artırsın. Onunla brnim hiçbir problemim yok.