umityildrim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mukadderat ile kaderi farklı anlatmışsınız. Ayrıca yaşa saygı duymamızla birlikte 'akıl yaşta değil baştadır' atasözünü de kendime şiar edinmiş durumdayım. Bu konuları yazacak en son kişisin dediğiniz için hakkınızda hem şikayetçi olacağım insanları küçümsemek hsfife almak sebebiyle. Verdiğim bilgilerde bir yanlışlık olmadığını düşünüyorum. Sırf cevap olsun diye din gibi ağır bir sorumluğu bilmeden cwvap yazarak alacak kadar düşmedim. Kendim hem yazılımcı hem iktisat mezunuyum. Benim de saygıya ihtiyscım olur. Dini ilimleri de öğrenmiş durumdayım.
Sen tanımadığın bilgin ve fikrin olmadığı daha evel kişiliğini bilmediğin bir insana karşı “ Kaderin manasını tam öğrenmediğiniz kanaatindeyim “ diye cevap yazarsansa eğer bu kişidende alacağın cevap seni rahatsız etmemesi gerek… Kendinizin yazılımcı ve iktisat mezunu olmanız o konu hakkında Profesör olduğunuz anlamına GELMİYOR… Yazdıklarımı iyi okuyun ne demek istediğimi anlayacsksınız zaten.. Herşeyi bile bile isteye isteye idrak ede ede keyifle yaptığın durumlarda olumsuzluk yaşadığın zaman bunu kadere yoramazsın… Allah sana kullanmak için akıl vermiş sen kalk bile bile yanlış yap sonra olumsuz oluncada Kader’di ondan öyle oldu de.. Neyse uzatmaya gerek yok. Mesajımı alıntılamazsanız sevinirim. İyi forumlar