saygısızlık etmek istemem fakat avrupa ülkesi değiliz 3. Sınıf ülkeyiz tebrik edin kısmından sonrasını okumadım.
Z kuşağı tebrik etmek yerine biz neden 3. Sınıf ülkeyiz, biz neden avrupa ülkeleri gibi olamıyoruz? Biz neden birşeyler yapmıyoruz dedikleri için ben isyanlarını gayet haklı buluyorum.
Kendimden örne vereceğim.Babam emekli astsubay.Dolayısı ile yeşil pasaport hakkımız vardı fakat gelin görün ki dibimizdeki yunanistana bile gidememiş birisiyim.Yunanistanı bırakın vizesiz kabul eden ülkelere bile gidemedim.Bahsettiğiniz o avrupa ülkelerindeki çocuklar benim yaşımda ülke ülke geziyorken ben gezemediğim ve sorguladığım için özür mü dilemeliyim? Tebrik mi etmeliyim çok güzel geziyorlar diye? Z kuşağının yaptığı siyaset değil bir sitemdir.Elin avrupalısı 700-800 dolara ps5 alırken.3.000-4.000$ a 16 yaşında araba sahibi olurken bizim insanımız neden sahip olamıyor? Bizim insanımız neden ömrünü bir araba bir ev için çalışarak geçiriyor? Bunları sorgulayarak siyaset yapmış olmuyorlar.Aklı olan her birey bunu sorgulamalı zaten.Ben neden ps5 alamıyorum hocam dediğim zaman siyaset mi yapmış oluyorum? Ben neden 30 yaşında arabaya 60-70 bin lira veriyorum.Ben neden 70 liralık elektirk tüketip 500 lira fatura ödüyorum? Neden benim vergilerimle yapılmış köprüden geçerken ücret ödüyorum? Bunları sorguluyorum.Siyaset yapmak değil bu.Dediğim gibi aklı olan her birey bunu kendisine sorsa keşke.Ülkede 12-13 yaşındaki çocuk bile durumun farkında.Teknoloji çağındayız çocuk alıyor telefonu eline yada alıyor bilgisayarı oyun satın alacak neden 400-500 lira bir oyun neden bu kadar pahalı diyor.Allah aşkına siyaset midir bu?