soÖncelikle milyoner deyimini ben türk lirası bazında değerlendirmiyorum. milyoner olman için dolar ve ya euro milyoneri olman gerekiyor. üzülme 100 bin dolar kaybettim diye düşün. bende milyonluk yatırım yaptım derken emin ol dolar bazında düşünüyorum. ki yaptım
Milyoner olmak gerçekten çok basit ama onu sürdürmek katlamak zordur bana göre 100 bin tlyle milyoner olmak çok kolaydır ama 100 bin dolarla milyoner olmak zordur ama imkansız değildir. Fakat senin yaptığın kumardır. şimdi sana şunu soracağım o sort ve ya long roadmapine baktınız mı? baktığınız roadmap ne kadar doğru? insanlar sonuçta yazıp çizebiliyorlar kendileri de piyasayı şişirebiliyorlar. Long ve short işlemi sadece ama sadece balinaların işi farkettiyseniz artık piyasa çok çabuk çalkalanıp sallanmıyor sebebi ise eskiden insanlar panik satışı yapıyordu fakat artık neredeyse %90 hold da durmaya başladı bunun sebebi artık insanlar yemiyorlar o çocukca oyuna düşmüyorlar. Bu sefer bu çer çöp toplayıcısı büyük yatırımcılar bir coin indexliyorlar, coinmarketcap de ve binancede listeletiyorlar sonrasında bir anda şişiriyorlar insanlar yeni tokenlere yatırım yapmaya bayılırlar ( deneyimle tecrübelidir) sonra coin trende giriyor sizin gibi insanlar ya yatırım yapıyor ya da kaldıraç oynuyor ki bu asla önerilmez. Gidip samsungun hissesini alabilirsin applenin alabilirsin. bunlar kurumsaldır tüm faaliyetleri resmi olarak açıklanmalıdır güveneceğin bir dal vardır fakat sen sadece hacime aldanıp giriyorsun sonra liq oluyorsun. tabi herşeyini kaybetmişken buluyorsun kendini.
Sizlere tavsiyem şudur para kazanılır. coinlere yatırım yapmak istiyorsanız ve kazanmak istiyorsanız mantıklı yatırım yapmanızı öneririm. Oturmuş coinler mesela shiba ve doge sizce sizi artık milyoner yapar mı? geçti o tren sebebi ise hacim kalmadı dışarıda burn yapabilecekleri bir coin yok.
Yani burdan anlatsam trabzona yol olur. Arkadaş çevreni düzelt ve zengin olmadan zengin gibi yaşama. 1 milyon tlyi sadece 1 çantaya verenleri bilirim. yani siz milyoner olmadınız sizin sadece 1 milyonunuz oldu. ve bu 100 bin dolar marka bir çanta almaya çalışırsanız paranızın %30unu kaybedersiniz.
partiden partiye gittiniz ne geçti elinize? hiç birşey. o hotellere o parayı verdiniz ne geçti elinize? müdavimi olduğunuzumu düşünüyorsunuz? o tarz yerlere en az 50-100 defa gitmeniz lazım insanların saygısını kazanabilmek için. ve son olarak eklemek istediğim şu var parayı amaç olarak değil araç olarak kullanın o zaman kazanırsınız.