Üniversiteyi sadece ders alıp - ders vermek olarak düşünmeyin. Üniversite yaşamı kendi başına zaten büyük bir öğretici. Eğer aile yanında okumayacaksanız; hangi bölümü tercih ettiğiniz hiç fark etmez. Çünkü üniversite bir kültürdür ( tabii ki apartman üniversitelerini kastetmiyorum, esaslı bir üniversite olduğunu varsayarak yazıyorum ) ve bu kültürden ne kadar kendinize alabilirseniz, yaşamanızın ilerleyen dönemleri de buna göre şekillenecektir.
Okuduğunuz bölüm sizi iş hayatına tam olarak hazırlayamaz. Üniversite ve eğitim kadrosu size mesleki bilgiye ulaşma noktasında temelleri öğretir ancak araştırmak ve ilerlemek size kalmıştır. Bu sebeple hangi bölümdeki dersleri araştırmaktan yılmayacaksanız o bölümü tercih etmenizi öneririm.
Bir dönem PDR çok meşhurdu, herkes PDR yazdı ama mezun olunana kadar 4 sene boyunca düzenli mezun çıkmıştı zaten. Şu anda PDR okuyup atanamayan maalesef çok fazla insan var. Bu sebeple revaçta olana değil, gelecekte ihtiyaç olabilecek bölümleri de şöyle bir araştırın derim.