empireflipper, flippa ve benzeri sitelerde siteyi satabilirsiniz.
Bu çok değişken bişey ama eğer site tamamen organikse ve geliri belli bir seviyedeyse, uzun süredir açıksa minimum fiyat 36 kattan başlar.
Bu tarz siteler genelde 36 kata satılabiliyor.
Ancak site kategorisi önemli.
Ancak burada çok ince ayrıntılar var.
Sitenin gelirlerini hitini kazanç dökümanlarını istatistikleri siteye yüklemeniz lazım. Alıcılar bunları inceliyor. Sitenin giderleri önemli. Şimdi adam var satış komisyoncuuğu sitesi satıyor hazır site sadece ayda 1 yazı yazsan yetiyor ve o site 10.000 dolar getirebiliyor. Haber siteleri biraz sorun olabilir çünkü ilgilenilmesi gereken çok konusu var haber içerik girme abonelikler sunucu masrafları. Durum böle olunca 36 karını göremeyebilirsiniz. Çünkü çok site satan var insanlar araştırıyor.
Bu arada ayda 200 bin büyük bir gelir değil yurt dışında. En dandik affliate siteleri ayda en az 3000-5000 dolar kazanıyor ve bunlar çok iyi ücretlere satılıyor. Burada anlatmak istediğim fiyat uygunsa hemen satılabilir. TR gibi değil.
Ancak dediğim gibi kategori çok önemli. Bunun için ne yaparsınız herşeyi en ince ayrıntısına göre anlatırsınız ve satıştaki sitelere göre bir fiyat belirleyebilirsiniz.
Site vardır ayda 10 000 dolar kazandırır hiç uğraşısı yoktu 100x satanlarıda görüyorum be ve satılıyorda.
Haberler alman ajansı ve ingiliz ajansından çekiliyor abonelik ücretiyle.
4 editör var ikisi alman, Türkler de bazen editörlük yapıyor 2 kişiler ama alanları grafik. PSD çalışıyorlar yani. Toplamda 4 freelancer çalışan var. Spinlemek vs. bulunmuyor, tümüyle Yahoo gibi işleyen bir haber portalı.
Söylediklerinizi dikkate alacağım, önemli detaylar bulunuyor.