Bizzat alan ve kullanan biri olarak şunları söyleyebilirim;
- Ağır hasar kayıt olmasına sebep olan kaza aracın neresinden olduğu çok önemli. 2014 yılında Hyundai Accent Era 1.4 Otomatik Ağır hasarlı kayıtlı araç aldım. 49 bin Km'deydi. Araç 4 yıl boyunca Akü değiştirmek ve bakım dışında hiç bir şey çıkartmadı. Bu aracın kazası sol arka taraftandı. Ön taraf ve diğer kısımlar ile ilgili ufak tefek boya dışında hiç bir sorunu yoktu. Bu nedenle alacağınız aracın kazayı nereden yaptığı çok önemli tabi ki; KM'de diğer parçalarda size çıkartacağı sorunlar için önemli zira zamanı gelen tüm parçalar size sıkıntı çıkartıyor.
- Hyundai sattıktan sonra Seat Leon 1.6 Stylance almıştım. Ağır hasar kayıtlı değildi ama Km 175 bindi ve bu araç 220 bine ben satana kadar en az 20-25 Bin TL'lik parça değişikliği, problemler çıkarttı. Ciddi kazası yoktu ama araç üzerindeki tüm parçalar orjinal zamanı geldiğinde değişmesi gereken parçalardı. Üstüne üstlük; Wv grubu arabaları yan sanayi parçalar ile pek yürütmüyor, yan sanayi takılan özellikle ön bölgedeki tüm parçaları çok kısa zaman içerisinde orjınal ile değiştirmek zorunda kalmıştım. Hyundai ise tam tersiydi. Tabi ki; Seat ile Hyundai arasında yol tutuşundan tut konforuna kadar dağlar kadar fark vardı.
İşin özü; alacağınız ağır hasar kayıtlı aracı mutlaka güvendiğiniz biri ile kontrol ettirin ve kazanın nereden yaptığına mutlaka emin olun.