SEOES adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avisin nasıl kaskosu rent a car sigortası olmaz yahu?
Vucatron adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun hocam inşallah ciddi bir şey yoktur pek bir bilgim yok açıkçası, geçmiş olsun dilemek için geldim 🙏🏻
CGLR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun. Kendilerinde bir şey yok, değil mi?
ErdoganUrcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildiğim kadarı ile kaskolu olmak zorunda kiralanan araçlar. Veya kiralar ken kasko isteğe bağlı ise yapacak bir şey yok
EmreKRMN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun hocam , aslında tüm araç kiralama şirketlerinde rent a car kasko zorunlu diye biliyorum.
Araç baya perte çıkmış, bunu yaptırmak neredeyse sıfır parası gibi bir şeydir.
klasweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok gecmiş olsun, inşallah iyilerdir.
Benim bilgim yok bu konuda ama kiralama şirketlerinde bence kasko zorunlu olmalı.

Tekrar geçmiş olsun
ScineLy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rent a Car kaskosu olmadan araç kiralamak yasak normalde bir avukat ile anlaşıp olayın peşini bırakmayın
Biu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam rent acar kaskosu zorunlu buradaki avukatın makalesini okuyabilirsiniz. Avisin var diye biliyorum. Küçük bir şirket değil.

https://www.kisa.link/PK1o
trchalar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle çok geçmiş olsun. Anladığım kadarı ile büyük bir kaza. Alkol, uyuşturucu v.s. durum yok ise ödemesi gerekmez. Rent-a-car firmalarında kasko kanunen zorunlu. Bunun ödenmemesinin 2 sebebi olabilir, oda alkol veya uyuşturucudur. Avis büyük bir firma kaskosuz olduğunu zannetmiyorum. Olayda dediğim durumlar yok ise ortalama bir avukat ile sorunu çözebilirsiniz.
bcnn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Güvence paketleri adı altında herhangi bir sıkıntı çıkarsa diye güvence paketleri satılıyor. Onlardan almamış olabilir mi ? Çünkü bu tür şeyler güvence paketi altında ek ücretle satılıyor
RedlineModa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
rent a car kasko mecbur yapılmalı ama yapmazlar çünkü ücreti çok pahalı. Rent a car kasko olsun mu diye sorarlar siz evet derseniz ücreti alırlar ve havuzda toplarlar havuz parası ile yaparlar hasarı. Kasko yapmazlar yani. Hayır deyip rent a car kasko istemezseniz de tüm hasarı siz ödersiniz.
mrkarasabit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaynak: https://www.avis.com.tr/arac-kiralam...orulan-sorular

ARAÇLARINIZ FULL KASKO MU? TAM SİGORTALI MI?

• Araçlarımızda sınırlı hasar ve hırsızlık güvencesi bulunmaktadır. Güvence sınırlarınızı genişletmek isterseniz ek güvenceleri satın alabilirsiniz.
  • Ek güvenceleriniz nelerdir?
    Güvencelerimiz hakkında açıklama aşağıda yer almaktadır. Açıklamalar genel ve bilgi amaçlıdır. AVIS bu bilgileri zaman içerisinde değiştirme hakkını saklı tutar. Rezervasyonunuza dahil olan güvenceler fiyat teklifinizde ve/veya rezervasyon konfirmasyonunuzda yer almaktadır.
    Fiyatlarınıza dahil olmayan güvenceleri kiralama başlangıcında satış ofislerimizden satın alabilirsiniz. Geçerli limitlerle ilgili detaylı bilgiyi de satış ofislerimizden alabilirsiniz.
    İhtiyari Mali Mesuliyet Güvencesi (LI- SLI) : 3. Şahıslara verilen zararları kapsayan güvencelerdir.
    Mini Hasar-Süper Mini Hasar Güvencesi (MI-SMI) : AVIS tarafından belirlenen tutarın altında kalan hasarlarda müşteri beyanı ile onarım güvencesidir.
    Ferdi Kaza Güvencesi (PAI) : Sürücü ve araç içindeki kişileri güvence limitleri dahilinde güvence altına alan bir güvencedir. Araçta bulunan koltuk sayısı baz alınarak hesaplanmaktadır.

YUKARIDA AÇIKLANAN GÜVENCELER GENEL VE BİLGİ AMAÇLIDIR. DETAYLI BİLGİYİ KİRALAMA OFİSLERİMİZDEN ALABİLİRSİNİZ.
fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok geçmiş olsun.
bu arabayı toplamak bile mesele zaten parça sorunu var bu aralar egea için hadi yapmaya kalksalar şuan ki fiyatla 150-170 bin ister yetkili servis. 3 ayda yatar bu araba.

kaskosu vardır bu aracın zaten leasing ile alır kiralama şirketleri mecburen kaskosu olur olayda başka konu vardır muhtemelen.
Ersinco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
A) RENT A CAR SİGORTASI
KİRALAMA ŞİRKETİ MUTLAKA RENT A CAR KASKOSU YAPTIRMIŞ BİR ŞİRKET OLMALIDIR!
Araç kiralama firmaları , kiraya verilen tüm araçları için rent a car kaskosu yaptırmak zorundadır. Ancak rent a car kaskosu , normal kaskoya göre daha pahalı bir kaskodur , maliyeti normal kaskoya göre daha fazladır. Bu sebeple kiralama şirketleri bu kaskoyu yaptırmaktan imtina edebilmektedir.

Kiralanan bir araç ile kaza meydana gelmesi sonucunda , bu aracın rent a car kaskosu yoksa, sigorta şirketlerinin hasarı ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar. Bunun nedeni ise ticari amaçlı kullanılan bir araca hususi kasko yapılmasıdır.
Böyle bir durumda kiralama şirketi , “Araç kira sözleşmesi” ile hasar bedelinin tamamını kiralayan kişiden veya şirketlerden talep etme hakkına sahip olabilir. Bu sebeple araç kiralamalarında, mutlaka kurumsal firmalar ve kasko poliçesi “Rent A Car sigortalı” olan firmaları tercih edilmelidir.

BKZ: https://bit.ly/3ASFwjM
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederiz, abim burnu kanamadan araçtan çıktı kendinde bir şey yok.

Arkadaşlar konuda Avis dedim yanlış demişim Garenta franchisingmiş.
Yani Garenta adı altında bir şahıs işletiyor.

Bu durumda bu şahıslar, ekspere rapor hazırlatıp dava açma yolunda, biz ne yapabiliriz.
Rent a car kaskosu zorunlu olduğunu biliyorum ama bu kasko yoksa bizi ne karşılıyor bu süreçte bunu öğrenmek istiyoruz.