satın alan kişi önemli web verilerinden geçmeyi taahüt eden adamlardan alsın, en büyük sorun neyi nasıl alacağını bilmeyen müşteri. adamın üzerinde sarı, mavi bilmem ne r10 premium rankı var diye gözü kapalı parayı veriyor.
hizmet öncesi anlaşma yapmak her açıdan önemli. litespeed cache ayarlarını çoğu kişi kendisi yapabilir yerli yabancı kaynak epey var ayarlamalar hususunda. önüne geleni ON yapınca tabii verim alınmıyor.
ayrıca bu işin hosting, tema vs. boyutu da var. ne kadar mükemmel eklenti ayarı yaparsan yap bazı hosting ve temalarda iyi pagespeed skoru alamıyorsun veya işin içine googletagmanager, adsense vs. girince skorlar düşmeye başlıyor vs. vs. mevzu uzar ama benim değinmek istediğim şey insanların bir hizmet almadan önce neyin taahhüt edilip edilmediği hususunda karşı tarafla anlaşmalı ve gerçekleştirilememesi durumunda iade hakkını saklı tutmalı.
hiçbir şey konuşmayıp yapılan satın alımlar sonucu hizmet veren "ben eklentiyi kurup ayarları yaptım ama hosting ve tema kötü" dediğinde hak arayamazsın. ama adama da sorarlar madem hosting ve tema kötü niye bunu ilk başta inceleyip söylemiyorsun diye. herkes tuttuğunu koparma derdinde tabii.