Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı geceler diliyorum herkese selamlar.
1 sitemiz var diyelim. Bu siteye hangi yöntem ile hit gelmesi daha sağlıklı ve yararlı olur seo anlamında ?
Örnek site adı : abcürünleri. com

1. abcürünleri. com yazıp çıkan sonuçlar da sitenin ana sayfasını bulup girmesi ve site içerisinde ürünü aratması mı ? yoksa ;
2. siyah kot pantolon abc ürünleri azıp çıkan sonuçlar da siyah kot pantolon ürününe ait sayfaya girmesi mi ?

Arada kaldım bilgi verebilirseniz çok sevinirim umarım açıklayabilmişimdir.
1. Örnekte bahsettiğiniz olay marka çalışması sonucu oluşur. Site adresini ve direkt olarak sizin sitenizi bir kullanıcı aratıyorsa zaten sizden haberdardır. Marka için iyidir ama bu şekilde arama hacmini oluşturmak ciddi çalışma gerektirir. Sosyal medya yönetimi, sosyal medyada ve Google'da reklam kampanyaları, rakiplerin anahtar kelimelerinde reklam çalışmaları, tanıtım yazıları vs. diye bütçeye göre uzatılıp detaylandırılabilir.
2. Örnekten gelen trafik SEO açısından daha etkilidir. Organik trafiği serp sayfasından direkt ilgili içeriğe çekersiniz ve kullanıcı o içerikler arasında dolaşım sağlar. Hemen çıkma oranı düşer, kullanıcı siteyi beğenirse ya da reklam datanıza dahil olursa tekrar girer ve geri dönüş oranını arttırır. Bu sayede Google'da kullanıcının arama yaptığı anahtar kelime ile sitenizin uyuştuğu anlaşılır ve o anahtar kelimede kullanıcının ihtiyacını giderebildiğiniz için yükselirsiniz. Kısacası kullanıcı deneyimi SEO'ya katkı sağlar ama tamamı değildir.

1. Örnekte alan adı otoritesi arttığı ve backlinkler arttığı için genel anlamda trafikte artar ve çoğu anahtar kelimelerde yükselmeniz kolaylaşır.
2. Örnekte daha niche projelerde etkilidir. Atıyorum kot pantolon satıyorsunuz siyah kot, beyaz kot vs. gibi anahtar kelimeleri hedefliyorsunuz. Bu anahtar kelimelerde yükselebilirsiniz. Sayfa otoritesi ve o sayfaya bağlı anahtar kelimeler ile dahili bağlantılar etkilenir.

Karışık gelmiş olabilir ama en basit hali bu.