Online para kazanma konusunda bazı prensiplere sahibim, bunlardan en önemlisi hiç bir şekilde yatırım yapmamaktır. Elbette çok paranız varsa ve yatırım yapmayı düşünüyorsanız kripto para ve kripto arbitraj en iyi yöntemlerdir. Yatırım yapmamak diyorum çünkü bir çoğumuz kazandığımız paraları riske atmak istemiyoruz. Burada benim bizzat üzerinde yoğunlaşıp yatırım yapmadan para kazandığım yöntemlerden bahsedeceğim. Umarım bazı arkadaşlara fikir verir. Asıl işim Veri Bilimi olduğu için buradaki yöntemlere tam zamanlı olarak değil fırsatım olduğunda yoğunlaştığımı bilmenizde fayda var.
1. Digitalpoint Aşağıya ekran görüntüsünü koyduğum siteden bir saat uğraşıp kazandığım para gerçekten çok tatlı gelmişti. Ama biraz şanslı olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim çünkü işin sahibinin acelesi vardı ve ödemeyi de Bitcoin olarak yapmıştı. Öyle ahım şahım bir tasarımcı değilim ama kanva'yı kullanmayı iyi biliyorum. İyi tasarımcı olduğunuzu düşünüyorsanız bu site tam size göre çünkü yarışmalara katılan tasarımlar genelde işe yaramaz. Sadece tasarım değil bir çok dijital ürün alım satım gerçekleştirebilirsiniz. R10'un yabancı versiyonu da diyebiliriz. Bu sitenin en büyük dezavantajı ödemelerin genelde Paypal olarak yapılması ancak alışveriş esnasında iş yaptığınız insanlara alternatif ödeme şekilleri önerebilirsiniz.
2. Bitify
Elimde Google dork yaparak ve yabancı hack sitelerinden elde ettiğim yüzden fazla para kazanma metodu mevcut. Neredeyse hepsi de pdf formatında. Bu metotlardan birinde bu siteden bahsediliyordu. Pdf'nin sahbi eleman PLR satarak binlerce dolara kazandığından bahsetmişti bana bu plr ürünler hiç mantıklı gelmiyor çünkü senin bedava aldığın bir ürünü bir başkası ne diye para ödeyerek alsın ki? Yinede şansımı denemeye karar verdim ve 30-40 tane plr ürün koydum tahmin edeceğiniz gibi bir ay boyunca tek bir kişi bile sormadı.
Benim de aklıma dork yaparak elde ettiğim para kazanma yöntemlerini satma fikri geldi. Ürünleri koyduktan bir kaç gün sonra ilk satışlarımı gerçekleştirdim. Gördüğünüz gibi fazla bir ürün yok ancak ayda iki üç satış gerçekleştirdiğimde ekstra kazanç hiç de fena olmuyor. Üstelik bitcoin olarak kazanıyor ve istediğiniz zaman çekebiliyorsunuz. Bu sitelerde özellikle hediye kartları ve ürün anahtarları oldukça rağbet görüyor.
3. Referans kazançları
Trafiğinize güveniyorsanız en güzel kazanç şeklidir çünkü sadece tavsiye ederek neredeyse hiç bir şey yapmayarak yüzlerce hatta binlerce dolar kazanabilirsiniz. Özellikle kripto para borsalarından elde edilen referans kazançları sizi zengin bile edebilir. Tabi trafiğinize güveniyorsanız. Benim her hangi bir sosyal medya trafiğim yok ancak yerli yabancı bir çok foruma takılıp orada yaptığım paylaşımlarla referans gelirleri elde ettiğimi söyleyebilirim.
Tavsiyeler.
-Yabancı sitelerle iş yapmaya çalışın. Çünkü Dolar kazanıyorsunuz.
-Bitify gibi sitelere hatun isimleri ve profil resimleri koyun. Hatta ******'a da keza öyle. ****** da aylarca tek bir iş alamadım kadın profili ile bir kaç günde iş geldi.
-Bitify da listeleme yapacaksanız ülke mutlaka USA olsun ve mutlaka Feature Listing özelliği seçili olsun. Komisyon ödüyorsunuz ama fiyatı ona göre ayarlarsınız.
-Referans kasmak istiyorsanız forumlara şuraya buraya, direk referans linkinizi koyarsanız banlanma ihtimaliniz yüzde yüz. Bir bilgi veriyormuş gibi yapıp linki araya sıkıştırmanız lazım.
-Kendi fikirlerinizi uygulamaya çalışın şunu yaparsam olur mu olmaz mı diye çok düşünmeyin. Özellikle bitify çok esnek
Not: Bitify da listeleme yapacak arkadaşlar özelden yazmayın buradan sorun herkes bilgi sahibi olsun.
Bir diğer konu Bitify da 20 dolara sattığım 180 adet para kazanma ile ilgili metotları R10'a özel 100 tl'ye satıyorum. Benim hepsini okumadığım malumunuz ancak okuduklarımdan birinde bitify gibi siteden haberdar oldum 180 adet içerisinde size yardımcı olacak bir çok metodun olduğunu satın aldığınızda göreceksiniz. PDF'ler İngilizce ancak hepsini html'e çevirdim yani browser dan translate yapıp Türkçe olarak okuyabilirsiniz. Satın alacak arkadaşlara hem pdf hemde html formatında göndereceğim.