İzmir'de ikamet ediyorum. Eşim doğumdan dolayı çalışamıyor, çocuğa bakması lazım. Aktif olarak makale yazarlığı yapıyorum kalan zamanlarımda. O sayede kiramı çıkarmaya çalışıyorum. Mimimalist bir hayat yaşıyoruz. Dışarı çıkmayız çok, genelde herşeyi uygunundan araştırırız. İndirim kovalarız falan. Çocuğum ve eşim için hiç bir masrafı kısmam. Kendimin de bi özel zevki ya da masrafı yoktur. Sadece nargile içerim o da evde takımım var, bi kutu tütün alsam 2-2.5 ay içiyorum.

Her gün yarın neye zamgelecek diye düşünüyorum. Elektrik kaç gelecek, doğalgaz kaç gelecek diye korkuyorum. Cidden korkuyorum. Sayaç bakıp endeks hesaplayarak fatura kontrolü yapıyorum. Evde kahvaltıda rahatca peynir yiyemiyorum. Abur cubur almıyorum alamıyorum. Alsam da ben yemiyorum eşim sever ona bırakıyorum, içinden 1 tane alıyorum en fazla. Ev almak zaten hayal, pandemiden önce araba aldık onu da kitledim kapı önünde duruyor ki LPG'li araç ama o bile malum. Ümidim var mı? çocuğumun mutlu bir birey olması için ona bunları hiç yansıtmayacağım ama kendim ve eşim adına ümidim yok. Ev almak hayal diyoruz. Zorda kalırsak arabayı satarız diyoruz. Yarından korkuyoruz. Maaş zamlarının bize olumlu etkisi yok, olmayacak zaten...

Hayırlııs vesselam....

Edit: Şükretmek lazım diyen salla başınıcılar. Lütfen gidip simit ile beslenin. Kemer sıkın o zaman. Tasarruf yapın o zaman. Hani duayenleriniz diyorya. Şükrü bizler de biliyoruz. Mevzu şükür etmek değil. Ülkenin mevcut durumunun her geçen gün kötüye gitmesi. Çok şükür bugün de kötüye gitti ülke, neyseki üniversitede beleş okuyoruz ama devletin öğrencisine verdiği kredi ve tanıyamadığı iş imkanları ile. Şükür üniversiteden borçlar yığını ve yıpranmış hayatlar ile mezun oluyoruz. Şükür evlenirken borç içinde evleniyoruz. Şükür iş yerinde her yıl sonu asgari ücret zammı yüzünden işsiz kalmaktan korkuyoruz. Çok şükür eğitimde ötekileştiriliyoruz, çok şükür fikir özgürlüğünde sonuncuyuz, şükür reel enflasyonumuz yüzde 50'lerde, şükür aldığımız nefese vergi vermiyoruz, şükür dul yetim maaşlarında bile kesinti yaparak kar etmeye çalışıyoruz, şükür siyasete çocukları alet ediyor, teröristler ile iş birliği yapıyor ve halka adam gibi partiler sunamıyoruz. Şükür ki şükredecek çok olumlu yanımız var ülke yönetimi olarak.