Twitter 25 ocakdan beri garip anlar yaşamaya başladım. Önce istediğim username yan hesabima verildi. Vereceklerini tahmin etmediğim için yan hesabimla istemiştim. İstemem sonucu usernameyi yan hesabıma aktardıklarını söylediler. Buraya kadar her şey güzel. Kendileri o yan hesaba tamamen aktardı. Ancak ben kendim daha sonrası bu usernameyi kendi kendime dedim ki kişisel hesabıma aktarıyım.
Kişisel hesabı firefox tarayıcısından açtım. Diğer twitterin usernameyi aktardığı hesabı google chroomdan açtım. Kullanıcı adını kişiselime aktardım. Kişiseldeki eski adimida twitterin aktarmış olduğu hesaba ekledim. Ancak bu eklemeler biter bitmez hesabı kontrol ettiğimde direkt 2sinin ne hikmetse aralarında 1 dakika fark ile askıya alındığını gördüm.
Askılanma sebebi Platform manupile....
Daha sonra tabi 27 ocakda bir ticket bileti oluşturdum. Henüz hala bir yanıt alamadım. Bazı arkadaşlarıma sorduğumda benden sonra bu sorunu yaşayan arkadaşlarıma acılmayacak diye bildirim 1 gün içerisinde gelmiş. Onların durumu biraz farklı şikayet vb almışlar ancak benim bu kullanıcı ismi değiştirmekten askılanmam cok garibime gitti.
Birden fazla hesap kullanımı yasaksa neden twitter girerken 5 hesap ekleme izni veriyorlar?
Bu arada username bana verdikleri case hala açık tabi durumu oraya hemen yazdım. Bu askıdan önce o case üzerinden farklı sordugum sorulara 1 gun geçmeden hemenn cevap veriyorlardı. Durumu açıklayıp onlarada yazdım. Zaten direkt görüyorlardır. Bugun deneme amaclı aynı yazıyı o kullanıcı adı verdikleri caseden yeniden yazdım. Case kapanmış olsa twitter kapandı diye otomatik bildiri atiyordu atmadı.
Bazı özel kanallar yoluyla durumu case personeline ilettim ancak öğrendiğim bilgilere göre spam manipule durumlarında üst düzey bakan farklı yetkiliye aktarılıyormuş. Alt kademeden açılsa şuana kadar zaten açtırmış olurdum diye düşünüyorum.
Sizce bu hesabın sonu bir bardak soğuk su içmek mi olur?
Not : Bu olayi tam yaşadığım gün yeni internet bağlatmıştım. Bu iki hesap dışında hiç bir hesaba o tarihten beri sıfır açıp bile girmedim. Yani birden fazla hesap olayı veya spam yapılacak bir durumda olmadı. Case cevap gelene kadarda girmeyi düşünmüyorum.