ArtStoreUqur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir arkadaşım HAGB ye red için başvurmuştu. Ama "Ne için HAGB e red ediyorsun ceza yerine HAGB uygulanacak ceza mı istiyorsun" demişti avukatı. Bir avukata danışın bu konu için.
Gerçekten böyle dediyse o avukat, ya hukuk bilmiyor ya da başından savmış. HAGB kararına itiraz kanun yolu ceza hukukunun taraflara tanıdığı bir haktır. Sanık lehine bozulması için başvurmazsa, müşteki sanığın aleyhine bozulması için başvurabilir.

Ayrıca ceza hukukunda itiraz, istinaf gibi yerel mahkeme kararına karşı gidilecek kanun yolları için herhangi bir ücret ödenmez. Hani kararı incelese, bozulmayacağına kanaat etse ve olay atıyorum idari yargıya ilişkin olsa, anlarım.

SeoRoot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
HAGB'yi kabul ettiyseniz, etmişsiniz öyle gözüküyor karar verildiğine göre bunu itiraz etme şansınız yok diye biliyorum.
Yanlış bilgi. Kararın tefhiminden (yüze karşı okunma) ya da duruşmada hazır bulunulmamışsa tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde HAGB kararına itiraz edilebilir. Üst mahkeme; "sen duruşma aşamasında HAGB kararının verilecek olmasını kabul etmişsin, hele bi du bakalım yiğidim" falan demez. HAGB kararını kabul etmek, sanık açısından şu şekilde vuku buluyor: "Üzerime atılı suçu kabul etmem, beraatime karar verilmesini talep ederim. Ancak mahkeme aksi yönde kanaatte ise, HAGB uygulanmasını kabul ederim". Yani eğer beraatini istiyor ise, suçsuz olduğunu düşünüyor ise, karara karşı itiraz etme hakkını, duruşma içerisinde HAGB uygulanacak olmasını kabul etmiş olması, ortadan kaldırmaz.