onlinecihan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
“ Ayrıca Türkiye'de iki kişinin çalıştığı bir aile Avrupalı bir ailenin ekonomik olarak fersah fersah üstünde. “

Diye demişsiniz hocam Türkiye’de asgari ücret 4,250₺ karı koca 2 kişinin çalıştıgını farzedersek 8,500₺ ediyor

döviz euro kuruyla : 560 euroya tekabul ediyor 2 kişinin 1 aylık maaşı

560 euro aylık ile nasıl avrupalı bir ailenin ferah seviyesinden fazla oluyor ? Bunu anlatırmısınız ???

Avrupada çalışan 1 kişinin 1 haftalık maaşı bile olmayan maaşı burada 2 kişi 1 ay zor çartlarda çalışıp anca kazanıyor burada 2 kişinin 1 aylık maaşı oradakinin bir kişinin 1 haftalık maaşı bile değil..

Halen ferah seviyesinden bahsediyorsunuz..

Bırakın lütfen bu güllük gülistanlık işlerini avrupada olanlar için tabi herşey çok normal 1 euro 15₺ 1 dolar 13 tl orada kazanıp burada her türlü istediği herşeyi alabiliyorlar. Birde buradan yaşayan insanların gözünden bakmayı deneyin
Sevgili Cihan buradaki temel problem
türkiye kazancını dolara çeviriyorsun
yurt dışı kazancını tl bazında değerlendiriyorsun
daha doğrusu değerlendiriyorlar yani yurt dışında kazandığını da orada harcaman gerekiyor ya =)
orada dolar kazanan arkadaş hesabı tl ye göre yapıyor afaki farklar var . evet paraları değerli alım güçleri yüksek ama bu hesap tutmaz ki kardeşim avrupaya gitsem 1000 dolar maaş alırım 3000 lira kira veririm diye düşünüyor insanlar.
ya da klasik iphone alırım araba alırım peki ya sonra =) 1 ay sonraki kira ? bu hesabı çok net bulmuyorum ne yazık ki .
türkiye den çok yurt dışına iş yapıyorum dolar kazanmak zulüm tr den kazandığım sunucuların parasını rahat ödüyor ama yurt dışından dolar olarak kazandığım reklam ve sunucu masraflarını çıkarmıyor.
sektöre göre eğişmekle birlikte yaşamayan bence bu konuda çok net hesaplar yapamaz yaşamak lazım . almancı dayıların 100 dolarlık euroluk alışverişlerini bende görüyorum sizler gibi lanse edilen tablolar güzel ancak o adam o alışverişi hayatında kaç kere yapıyor bilemiyorum. hayatları standart bu şekilde mi imkansız. birebir yaşamak lazım =)