Arkadaşlar işin özü kimse size bedava peynir vermez. Veriyorum diyen fare kapanını gösterir. Bu konuda forumun en büyük örneği Uğurcan Kılıç vakasıdır (
@Kilic; ).
Ben SEO uzmanıyım, ancak yabancı içerikli ve AdSense odaklı sitelerle öyle aşırı haşır neşir bir insan değilim. Niche keyword satışı yapılabilir. Bunda kazanç sağlamak sizin o keyworde yapacağınız çalışmalara bağlı. Niche dediğimiz olay, "az rakip, yüksek TBM" bileşkesini sağlayacak anahtar kelimeleri (özellikle de İngilizce, Almanca ya da TBM yüksek farklı diller) araştırıp sunmaya yönelik. Bu kelimelerin hepsi illa kazandıracak diye bir kaide de yok. Ancak doğru tool'lar ile analiz edilmiş keywordlere yapılacak doğru çalışmalar kazandırır.
Ticari ilanlarda satış stratejisi gereği herkes en iyi müşterisinin yorumunu, en sağlam çalışmasının görselini başa koyup süslüyor. Eğer bu adamlar zaten her projeden aynı karşılığı alabiliyor olsa sana bana hizmet satmaz. Ha ama niche keyword satışı ya da bu şekilde site kurulumu yapmak d0landırıcılık değil. Bu sonuçta bir hizmet, giren adam da ticari risk bazında o parayı bir kazanç uğruna riske atarak bu işe yatırım yapıyor. Asıl d0landırıcılık aylık şu kadar kazanç garantili satış yapılırken oluyordu. O tarz konular da forumda yasaklandı.
Kişisel düşüncem, bir eğitim alarak ya da proje yaptırarak bu işe girmek yerine kendi araştırmanızı kendiniz yapmanız ve kendinizi geliştirmenizin sonucu girmeniz. En azından neyin ne olduğunu öğrenmiş olursunuz, sonrasında keyword de satın alsanız işlemleri yapma konusunda deneyim elde etmiş olacağınızdan daha başarılı olmanız kaçınılmaz.