vidoix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkesin mesajını tek tek okudum . Kendini islam'a nispet eden kişiye "Allah ilk önce bana sonra onlara hidayet ve ıslah etsin inşAllah". İslam'a nispet etmeyen dostlarıma da "Allah hidayet etsin inşAllah" diyip konumun cevabına ulaştım.

Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler zalim, fásık ve káfirdir. (Bk. Maide, 44, 45, 47).
Tağut Nedir?
bir siyasal islamcıya göre allah'ın hükmettikleri ile hükmetmeyen bütün egemen kişi kurum ve ideolojiler. örneğin bu jargonda laik türkiye cumhuriyeti bir tağuti rejimdir. şirkle de (allah'a ortak koşma) bağlantısı vardır bu kavramın. insanı allahtan uzaklaştıran şeytan, insan ve cinlerin ortak adıdır.
Bakara Suresi, 256. ayet: Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Şüphesiz, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulba yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir.
Bakara Suresi, 257. ayet: Allah, iman edenlerin Velisi (dostu ve destekçisi)dir. Onları karanlıklardan nura çıkarır; inkar edenlerin velileri ise tağut'tur. Onları nurdan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar, ateşin halkıdırlar, onda süresiz kalacaklardır.
Çok uzağa değil ilk önce kendimize hayat veren organlar vs vs. sonra uzayın muazzam bir sistemin yöneticisine bakalım. Yöneten beşer'in yaptıklarına bakalım. Hayır kesinlikle en iyi hükmeden Allahtır.
Ben hiçbir siyasi partiyi desteklemeyen ayrıyetten her defasında hepsine de karşıyım
Size şöyle farkındalık yapacak ve sizden ricam yazdıklarımı görüp hemen celallenmemeniz sadece hayatınızda biraz bu soruları düşünüp; Biz ne yapıyoruz ve ne için neyi yapıyoruz diye hayatı ufacık bir pencereden sorgulamanızdır.
Konu hakkında daha fazla fikrimi açıklamayacağım. Merak eden, fikir danışamak isteyenler özelden yazabilirler.
IŞİD de Türk hükumetine Tağut diyordu hocam.