Birileri kafasında kendine göre ideal bir kız tanımı yapıyor.
Sonra istiyor ki bütün kızlar bu tanıma uygun yaşasın.
Ya da toplumun 2-3 jenerasyonda zor değişen kültürüne her kızın mahkum olmasını istiyor.
Ya kardeşim bırakın kızların nasıl davranması gerektiğini.
Siz beklentilerinize uygun kız bulun.
Sizin amacınız evde oturacak, kimse ile sosyalleşmeyecek, aza kanaat edecek, çocuklarınıza bakacak bir kız bulmak ise öyle bir kız bulun.
Cemaatler böyle kızlarla dolu.
Günde 5 vakit namaz kılan, oruç tutan, makyaj yapmayan, tutumlu, çocuğuna iyi bakacak, başı kapalı bir sürü kız var.
Kendinize muhafazakar, dini hassasiyeti olan erkekle el bile sıkışmayan, tanımadığı erkeklerin selamını bile almayan kız bulun.
Hiç birinizin annesine babasına görücü usülü ile böyle bir kız arattığını düşünmüyorum.
E kusura bakmayın.
Siz güzel, bakımlı, eğitimli, sosyal bir kız arayıp sonra kendi kıskançlığınız ve kendi kafanız yüzünden bu kızı cemaat kızı haline getiremezsiniz.
Tiktoktan İnstagramdan kız bulup bu kıza kendi muhafazakar hayat görüşünüzü dayatamazsınız.
Norveçte kıçını açanları engelleyebiliyor musun tiktok ta?
Engelleyemiyorsun ama buradaki kızları engellemeye kalkıyorsun.
Neymiş tiktokta ahlak bozuyorlarmış.
Sen çocuğun eline tiktok verirsen onun ahlakını amerikalı da bozar danimarkalı da bozar.
Yani şu erkekler ideal kız fikirlerini kızlara dayatmayı bıraksınlar.
Herkesin ideal kız anlayığşı kendini bağlar ve kendine uygun karakterde kız bulmak kendi sorumluluğundadır.
Ama kendine istediği gibi kız bulamayanlar kendi istediği gibi olmayan kızları ahlaksızlıkla suçluyor.
Buraya bir kız gelip konu açsa.
Ayda 100 bin lira kazanmayan erkek ya aptaldır ya tembeldir diye ne olacak?
Erkekler kızların orasına burasına bakarak heyecanlanıp aşık oluyorlar.
Sonra kızlar erkeklerin cüzdanına bakıyorlar diye suçluyorlar.
Hanginiz çok karakteri iyi mükemmel bir insan diye şişman kısa boylu çirkin biz kıza aşık oldunuz?
Siz kızların orasına burasın bakıp hormonlarınız ile hareket ederken sorun yok, kız bir erkekten hayatını rahatlatacak kadar zengin olmasını bekledi mi kızlar için herşey para olmuş diyenler çıkıyor.
Yani ideal kız, ideal erkek yoktur.
Herkes kendi beklentisine göre en ideali arayıp bulmalıdır.
Eğer aradığınız bulamıyorsanız yanlış yerde arıyorsunuzdur.
Pavyonda gezip iyi aile kızı aranmaz.
Sizin istediğiniz kadar ahlaklı muhafazakar kız da sizinle zaten flört etmez ana babanızı araya sokup görücü usülü denersiniz.
Ahlak da bir kızın ya da erkleğin vücudunu ne kadar açıp ne kadar örttüğü ile alakalı değildir.
Ahlak bir insanın cinsel ilişki sıklığı, partner sıklığı ile alakalı da değildir.
Ahlak bir insanın sözlerinin ve yaptıklarının tutarlı olmasıdır.
Yani ahlaklı adam sözünü tutan, yalan söylemeyen, düşündükleri söyledikleri ve yaptıkları paralel olan adamdır.
Yani ben açık ilişki istiyorum 2 partner istiyorum diyen kız ahlaksız değildir.
Bu kız partnerlerine yalan söylemez, 2 partneri de durumu bilir.
Ama ben çok muhafazakar adamım, ahlak edep masalları okuyup sonra Ukrayna'ya kaçıp karı kız peşinde koşan adam ahlaksızdır.
NE ZAMAN ŞU AHLAK MESELESİNİ BACAK ARASINDAN ÇIKARIRSAK O ZAMAN BU TOPLUM İLERLEME KAYDEDER.
Bu forumun en az yarısı söz verdiği işi söz verdiği zamanda yapmıyor.
Bu forumun yarısı işi beklerken gezip tozup bilgisayar oyunu oynayıp işi gecikince hastayım, babam hastalandı, dedemi hastaneye kaldırdık diye yalan söylüyor.
Bu forumun ciddi bir bölümü borcunu, ödemesini zamanında yapmıyor aksatıyor.
Bu forumda her gün açık arttırmaya teklif verip ihale kaldığında satın almayan adamlar banlanıyor.
Sorsan hepsi ahlaklı.
Ahlak cinsellikle falan alakalı değildir.
Ahlak sözünü tutmak, ahde vefa, yalan söylememek, borcuna ve emanete saygı gösterip zamanında iade etmektir.
Bir kız sözünü tutuyorsa, yalan söylemiyorsa tiktokta neresini açarsa açsın ahlaklıdır.
Ahlak ve namus bacak arasına sıkıştığı için ülke yalancı,dol@ndırıcı, borcunu ödemeyen adam kaynarken insanlar çıplak kızlara tepki gösteriyor.
Hocam merhabalar öncelikle, size istemsizce saygı duydum ve de duyuyorum. Tebrik ederim, çok parlak ve de ilim, irfan ve çağdaş dolu bir yazı olmuş, bence bu 'Kabul edilebilir CEVAP' olmalı şahsen, muazzam bir yazı ve de muazzam bir odak noktası, cidden %100'lük kesimin hayat hikayesini bu denli mısralar ile özetlemek, inanın ben derim ki sadece ; 'ŞAHESER' cidden tebrik ediyorum, okurken o denli ilham aldım ki belki de bir yön verebilecek bir yazı oldu benim için. Eksikliğiniz bu Forum da asla ama asla olmasın isterim, sizin gibi değerli üyeler varken R10 asla ama katiyen yok olamaz....